Zweminstuif bezorgt 130 leerlingen leuke namiddag

Zelzate – Naar jaarlijkse gewoonte organiseerde de sportdienst zijn zweminstuif. Alle leerlingen van het eerste tot en met het zesde studiejaar van de vier Zelzaatse basisscholen konden eraan deelnemen.

130 leerlingen van BS! De Reigers, De Krekel, Sint-Laurens centrum en Sint-Laurens west kwamen woensdag, onder leidingen van hun leerkrachten LO, naar het Zelzaatse zwembad afgezakt.

De namiddag, georganiseerd door de sportdienst, wordt steeds fel gesmaakt door de inrichters. Els De Smet, de nieuwe sportfunctionaris, was in haar nopjes bij zoveel jong competitiegeweld want draai het of keer het, het facet winnen speelt wel degelijk een rol in deze namiddag. Daarom worden ook gouden, zilveren en bronzen medailles uitgedeeld.

De strijd bestaat uit twee onderdelen. In het eerste deel, het sportdeel, moeten in tien minuten zoveel mogelijk breedtes van het zwembad overgezwommen worden in een estafette. In het tweede deel, het speldeel, moeten de leerlingen een mat overduwen waarna er twee ballen in een ring moeten geworpen worden.

De gouden medailles werden onder BS! De Reigers en Sint-Laurens centrum verdeeld. Het gemeenschapsonderwijs won in het eerste, derde en vijfde studiejaar, Sint-Laurens centrum deed dit in het tweede, vierde en zesde studiejaar.

Onze fotograaf was enkel aanwezig bij de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar, waarvoor hij zich nu al wil excuseren.

Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/blkva_04727366

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.