Laatste herenkapper herschrijft eerste boek

Laatste herenkapper herschrijft eerste boek

Het boek kan bij de schrijver zelf besteld worden en kost €12,5 Foto: Koen Van Waesberghe

Zelzate – Luc Van Heirweghe (67) heeft onlangs zijn derde boek uitgegeven. Eigenlijk herschreef hij zijn eerste boek, maar dan zonder de echte golfstukken “want dit interesseert de mensen geen moer”.

Hij wordt smalend wel eens de schrijvende kapper genoemd. “De Nobelprijs literatuur ga ik nooit winnen maar toch is dit een nieuwe hobby die ik vond”. Vijf jaar terug ging de kapper uit de Kerkstraat met pensioen en twee jaar later bracht hij een boek vol anekdotes uit. Dat boek werd vrij vlot gelezen in Zelzate omdat er veel situaties met bekende dorpsgenoten in voorkwamen. Wat veel mensen echter niet weten is dat de man in 2005 zijn eerste echte boek uitbracht. ‘Bob Wilson houdt van mij’ gaat over de twintigste verjaardag van zijn golfclub. Samen met enkele kameraden stampte hij in 1985 de Pitch and Puttgolfclub uit de grond. In totaal hadden, toen zijn eerste boek uitkwam, 37 mensen op een golfballetje geslagen in het Zelzaatse park, en deze staan centraal in dat boek.
 
Er werden 350 exemplaren verkocht maar voor velen, die nooit golfden, zitten er veel fragmenten in die als Chinees klinken. “Eigenlijk schreef ik over de sport zelf en velen vroegen me waarom ik niet schreef zoals het boek over mijn professionele kapperscarrière”, zegt hij. En daarom herschreef hij zijn eerste boek. “Nu gaat het meer over de randfenomenen, het begin en het trieste einde van de club in 2017. 

De coverfoto die het park en bijhorende watertoren visualiseert is genomen door Dimitri Everaert, ‘Nieuwsgierige Aagjes’ werd uitgegeven bij University Press. Het kost €12,5 en kan enkel bij de auteur besteld worden via mail: luc.van.heirweghe@telenet.be

Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/blkva_04693139

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.