za. aug 24th, 2019

AKTIEF!

Jouw familieradio voor het Meetjesland

Tweede dode door legionella is gepensioneerde Volvo-arbeider (70): “Hij dacht dat hij gewoon verkouden was”

Evergem –

Gisteren stierf Walter Goossens (70) in het Gentse AZ Sint-Lucas. De gepensioneerde Volvo-arbeider is na Hervé Férodet het tweede slachtoffer van de legionella-bacterie in Evergem en de Gentse kanaalzone. “Hij dacht dat hij gewoon verkouden was”, zegt zijn vrouw Rosita. “En twee weken later is hij er niet meer.”

Walter Goossens uit de deelgemeente Wippelgem genoot van het leven. “Geregeld deed hij zijn ronde van volkscafés”, zegt zijn kameraad Bart Valent. “Iedereen zag hem graag, de vriend van iedereen.” Twee weken geleden, op woensdag, was hij voor het laatste in café In De Wachttzaal in het gehucht Terdonk – vlakbij de koeltoren die nog steeds de hoofdverdachte is. “Er was niets aan hem te merken”, zegt de cafébaas. “Maar een dag later is hij blijkbaar ziek geworden en nog een dag later werd Walter opgenomen in het ziekenhuis.” Net als het eerste slachtoffer Hervé Férodet werd Walter Goossens ook in een kunstmatige coma gehouden. Gisteren overleed hij in het ziekenhuis.” Goossens werkte bijna zijn hele leven bij Volvo in de Gentse haven, de plek die hem nu misschien fataal is geworden.

Zijn vrouw Rosita Blomme kon het gisteravond nog niet vatten. Ook zei hoorde in de nieuwsberichten dat de ziekte vooral voor verzwakte mensen fataal kan zijn. “Maar hij was helemaal niet verzwakt. Walter was gezond. Ongelofelijk: twee weken geleden dacht hij dat hij een lichte verkoudheid had en nu is hij er niet meer. Het ging allemaal veel te snel.” Rosita zegt achter te blijven “met 101 vragen”.

Momenteel liggen er in twee Gentse ziekenhuizen nog 8 patiënten, zeven in AZ Sint-Lucas en één in het UZ Gent. Eén legionella-patiënt vecht nog altijd voor zijn leven. (jcd/svg/cma/gn)

Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20190515_04402246

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.