zo. mei 19th, 2019

AKTieF GOLD

In het Meetjesland via 105.2 – 107.6 – 107.9 FM

Op voorhand enthousiasme voor zitstaking voor het klimaat tot het moment van de actie er was

Eeklo –

Weinig jongeren gaven gehoor aan de oproep van Youth For Climate Eeklo om een zitstaking voor een betere toekomst te houden op de Markt.

Aan de actie deden uiteindelijk zo’n tachtig demonstranten mee. “De opkomst is zeer flauw”, klonk het.

Youth For Climate Eeklo had opgeroepen om een zitstaking voor een betere toekomst te houden op de Markt. De actie vond plaats tussen 12 uur en 13 uur. Dat leek het ideale moment aangezien de meeste leerlingen dan middagpauze hebben.

Youth For Climate Eeklo had haar boodschap voornamelijk verspreid via sociale media. Daar was op voorhand best wel enig enthousiasme voor te merken, maar op het moment van de waarheid bleef daar ogenschijnlijk niet veel meer van over. Omstreeks 12.30 uur waren er ongeveer tachtig demonstranten aanwezig.

Toestemming ouders

De grootste groep, ongeveer de helft, bestond uit leerlingen van Leefschool Het Droomschip en hun begeleiders. “Wij staan paraat voor het klimaat”, klonk het enthousiast in koor.

“Wij werken op school rond projecten die we zelf mogen aanbrengen”, zeggen Lotte en Feluna uit het vierde leerjaar. “Momenteel zoeken we naar antwoorden op de vraag hoe we het klimaat kunnen redden. Omdat we er al veel over bijleerden, vonden we het een goed idee om hier vandaag aanwezig te zijn. Daar hadden we wel toestemming voor nodig van onze ouders.”

“We wilden zo’n betoging ook wel eens van dichtbij meemaken”, vult begeleidster Els aan. “Helaas is de opkomst wel zeer flauw”, zegt ze.

Ester, Maud, Melissande, Sterre en Aïda van het zesde leerjaar hebben ondertussen wel enkele voorstellen voor onze politici. “Wij willen minder CO2-uitstoot, minder vleesconsumptie en meer openbaar vervoer. Onze toekomst staat op het spel”, vertellen ze.

Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20190315_04259274

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.