zo. mei 19th, 2019

AKTieF GOLD

In het Meetjesland via 105.2 – 107.6 – 107.9 FM

Nicolas (27) fietst voor borstkankercampagne Think Pink naar Santiago de Compostela (en heeft daar goede reden voor)

Assenede –

Komende woensdag 20 maart, op zijn 27ste verjaardag, vertrekt Assenedenaar Nicolas Derudder met zijn mountainbike naar Santiago de Compostela ten voordele van de borstkankercampagne Think Pink Europe. Onderweg gaat hij ook nog zwerfvuil opruimen.

Op zijn 19de kocht hij al een huis om eigenhandig te verbouwen. Vandaag rijdt hij, naast zijn uren als bouwvakker, rond met een opvallende meditatiebus om mensen her en der yogales te geven. En als hij in de file staat gebruikt hij die verloren tijd om zwerfvuil te ruimen.

Om maar te zeggen: Nicolas Derudder is een doener. Dat bewijst hij volgende week woensdag, op zijn 27ste verjaardag, opnieuw. Dan vertrekt hij, vanaf het ouderlijke huis in Oosteeklo, met zijn mountainbike naar Santiago de Compostela voor Think Pink Europe, de nationale borstkankercampagne die uitbreidt buiten de landsgrenzen.

“Mijn grootvader is aan kanker overleden. Recent kregen mijn tante en haar dochter beiden te horen dat ze borstkanker hadden. Als je ziet welke impact dat op hun leven heeft en als je ziet welke mooie dingen Think Pink voor vrouwen met borstkanker doet, had ik geen extra motivering nodig om mijn tocht te starten. Ik wil ze een hart onder de riem steken. Ik heb mijn huis verkocht om op avontuur te kunnen gaan. Ik ben zelfstandig en moet, als ik weg ben, ook mijn RSZ en sociale bijdragen kunnen blijven betalen.”

Nicolas koppelt nog een extra goede zaak aan zijn actie. Want onderweg – heen en terug naar Spanje is het vijfduizend kilometer – wil hij ook nog zwerfvuil ruimen. “Je hoeft niet per se mee te doen aan betogingen en klimaatmarsen: ook als individu kun je jouw steentje bijdragen aan het milieu.”

“Onderweg ga ik ongetwijfeld veel zwerfvuil tegenkomen. Nee, ik ga niet élk blikje en papiertje dat ik zie liggen oprapen, want dan geraak ik nooit tot in Spanje. Maar ik ga wel geregeld stoppen om eens een halve dag op te kuisen. Toen ik op reis vaststond in de file aan de grens van Slovenië met Kroatië, ben ik al eens spontaan zwerfvuil beginnen ruimen. Ik wil anderen inspireren om hetzelfde te doen. Als je met vier in een auto staat te wachten in de file, waarom gewoon eens niet de handen uit de mouwen steken?”

Slaapplaatsen

Slaapplaats heeft Nicolas nog niet op weg naar Spanje en daar maakt hij zich ook geen zorgen over. Op vorige fietsreizen ontwikkelde hij al een beproefde tactiek. “Ik glimlach naar de mensen. Als ze terug glimlachen, spreek ik ze aan. Dan vertel ik wat ik doe en voor je het weet heb je een slaapplaats te pakken, soms zelfs met douche en ontbijt inbegrepen. En in het slechtste geval heb ik een zeil en slaapzak mee. Géén tent: dat neemt te veel plaats in. “

“Ik fiets vooral op gezond verstand. In Marseille moet je bijvoorbeeld niet in bepaalde achterbuurten rijden, want dan trekken ze je je gewoon van je fiets. Je moet het ook niet zoeken. Maar ik geloof sterk in de Wet van de Aantrekkingskracht. Wie zelf vriendelijkheid uitstraalt, krijgt dat ook terug.”

Nicolas’ avonturen naar Spanje volgen kan via de Facebookpagina “Nicolas fietst Santiago de Compostela & Europa voor Think Pink”. De actie steunen kan via www.thinkpinkeurope.org

Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20190315_04259280

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.