ma. mei 20th, 2019

AKTieF GOLD

In het Meetjesland via 105.2 – 107.6 – 107.9 FM

Dieven weg met geld, juwelen en zelfs de glazen uit Ikea

Kaprijke –

Geld, juwelen en enkele glazen van Ikea. Dat is de buit waar onbekenden donderdag in de vooravond mee aan de haal gingen bij een inbraak in de Vrouwstraat in Kaprijke. “Het meeste heeft emotionele waarde”, zeggen de gedupeerden.

Geen laptops, tablets, fototoestellen of andere waardevolle voorwerpen waarmee de inbrekers bij voormalig schepen Marc De Waele aan de haal gingen donderdagavond.

“Ze hadden het blijkbaar enkel op geld en juwelen gemunt”, vertelt De Waele, die nog altijd wat moet bekomen van de emoties.

“Donderdagavond gingen we zoals gewoonlijk de kleinkinderen ophalen op school om ze daarna naar hun mama en papa te brengen”, blikt Marc De Waele terug op wat een bewogen avond werd. “Meestal zijn we rond 19 uur thuis, maar donderdag liep het een beetje uit. Opa en oma moesten wat langer blijven dan normaal.”

Toen het stel dan eindelijk rond 19.30 uur thuiskwam, hadden ze de inbrekers op een haar na gemist.

Juwelenkistje

“Ik merkte dat het licht op de oprit brandde. Dat is raar, want er zit een timer op waardoor het licht snel weer dooft. Toen we binnenkwamen, werd het steeds meer hallucinant. De deuren van de kasten in de living stonden allemaal open. Eerst dachten we nog dat een van onze kinderen ons een poets had willen bakken.”

“Toen mijn vrouw in de slaapkamer kwam, bleek het andere koek. Haar juwelenkistje, met enkele erfstukken, lag open op het bed.”

Op het eerste gezicht was er niet zoveel buit gemaakt. “We merkten dat er wat geld uit een huishoudportemonneetje gestolen was. Verder misten we ook wat juwelen en een defecte gouden horloge. Spulletjes die we ook van voorouders geërfd hadden. We droegen ze nooit, maar ze hadden emotionele waarde. Uit het dressoir hebben ze ook nog een zestal Ikea-glazen mee geritst. Blijkbaar hadden ze dorst.”

De dieven verschaften zich met een koevoet via een raam achteraan de woning toegang tot De Waeles huis.

“Een buurman zag een onbekende witte camionette in de straat. Of die er iets mee te maken had, weten we natuurlijk niet, maar om 19 uur stond die zowat voor onze deur geparkeerd. Toen wij thuiskwamen was ze in elk geval weg.”

De politie deed de nodige vaststellingen. Het buurtinformatienetwerk (BIN) werd opgestart.

In de buurt wordt ook gewag gemaakt van onbekenden die zich als werknemers van Telenet aanbieden bij inwoners, maar die geen materiaal bij zich hebben.

Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20190315_04259289

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.