zo. jun 16th, 2019

AKTieF GOLD

In het Meetjesland via 105.2 – 107.6 – 107.9 FM

Nieuw stadsbestuur stelt verbouwing Herbakker jaar uit: “Er zijn nog dringende investeringen nodig”

Nieuw stadsbestuur stelt verbouwing Herbakker jaar uit: “Er zijn nog dringende investeringen nodig”

In de plannen van Ryde Architecten werden de grote glaspartijen die uitgeven op het Herbakkersplein doorgetrokken tot de tuin. Of ze ooit gerealiseerd zullen worden is nog maar de vraag. Foto: Ryde Architecten

Eeklo –

Het nieuwe stadsbestuur stelt de verbouwing van cultuurtempel De Herbakker uit voor minstens een jaar en ook de plannen zelf worden herbekeken. “Er zijn andere investeringen noodzakelijk”, zegt burgemeester Luc Vandevelde.

Het vorige stadsbestuur lanceerde in verkiezingsjaar 2018 grote verbouwingsplannen voor CC De Herbakker. Voor een bedrag van net geen 2 miljoen euro gingen ingrepen gebeuren in de keuken, het cultuurcafé, de publieksfoyer en was er ook sprake van een inbreiding van de technische en artiestenruimte in het cultuurcentrum.

Ook de grote glaspartijen die uitgeven op het Herbakkersplein gingen doorgetrokken worden tot de tuin. Op 1 april van dit jaar gingen de werken van start gaan, maar het nieuwe stadsbestuur stelt die datum alvast met een jaar uit.

Andere dringende investeringen

Volgens burgemeester Luc Vandevelde (SMS) zijn er andere investeringen noodzakelijk waaronder het voetbalterrein Zandvleuge, de afwerking van het Sportpark én een dringende renovatie van de aanpalende kunstacademie. “De door het vorig bestuur geplande werken aan de Herbakker en omgeving moeten dan ook ingepast worden in het totale kostenplaatje”, zegt Vandevelde. Bovendien blijkt volgens de burgemeester dat de voorgestelde timing van de uitvoering van de werken, waaronder de geplande start vanaf 1 april onuitvoerbaar en onhaalbaar is.

“In deze omstandigheden is het schepencollege van oordeel dat de programmatie van de voorstellingen in de Herbakker voor het seizoen 2019-2020, waarvan de voorbereiding thans dringend moet verdergezet worden, niet mag verstoord worden zodat de geplande werken of een variant daarvan worden opgeschort tot april 2020. Het is nu nog perfect mogelijk een degelijke programmatie op te stellen voor volgend seizoen.”

“In afwachting wordt de opgestarte procedure – het uitschrijven van het bestek, de aanbesteding – voorlopig verdergezet om met kennis van zaken te kunnen oordelen over de werkelijke kostprijs”, vertelt Vandevelde. Met andere worden, de werken worden niet enkel uitgesteld, ook de plannen zelf zullen herbekeken worden.

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20190111_04095605

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.