za. mei 25th, 2019

AKTieF GOLD

In het Meetjesland via 105.2 – 107.6 – 107.9 FM

Nieuw schepencollege gaat voor veiliger verkeer en betere rioleringen

Nieuw schepencollege gaat voor veiliger verkeer en betere rioleringen

In het nieuwe schepencollege verschijnt pas over drie jaar een nieuwkomer. Foto: cte

Assenede –

Het nieuwe schepencollege van Assenede wil de komende jaren vooral werken aan meer verkeersveiligheid, nieuwe en betere rioleringen én een degelijke sportinfrastructuur. In het gemeentebestuur dat vanaf 3 januari aan de slag gaat, is Lieselotte Van Hoecke de enige nieuwkomer.

Pas volgend voorjaar stelt het schepencollege van SamenPlus zijn beleidsplan voor de komende zes jaar voor, maar de krijtlijnen ervan liggen wel al vast. “We willen investeren in meer veiligheid voor fietsers en voetgangers, en tegelijk de snelheid in de woonkernen aanpakken”, zegt burgemeester Philippe De Coninck.

“Daarnaast plannen we een aantal grote rioleringswerken in de gemeente en willen we ook iets doen voor de sport in Bassevelde als Assenede. In Bassevelde gaan we ook jeugdlokalen bouwen op de voetbalsite.”

Assenede doet het de komende zes jaar met één schepen minder, zoals wettelijk bepaald. Veel vernieuwing zit er niet in het nieuwe schepencollege. Philippe De Coninck legt op donderdag 3 januari de eed af als burgemeester en begint daarmee aan zijn vierde ambtstermijn.

Uit de boot gevallen

Ook schepenen Servaas Van Eynde, Chantal Bobelijn, Hilde Baetslé en David Vercauteren blijven op post. Alex Meulebroeck, die de voorbije bestuursperiode afscheid nam van het college, mag nog eens drie jaar schepen worden. Nieuwkomer Dieter Vercauter, die op vier na het meeste stemmen haalde en dus aanspraak kon maken op een schepenpost, valt uit de boot.

“We moeten bij de samenstelling van het college niet alleen rekening houden met stemmen, maar ook met vier partijen (Open VLD, Groen, SP.A en onafhankelijken, nvdr) en vier deelgemeenten”, zo argumenteert de burgemeester. “Dieter, die opkwam voor Open VLD, krijgt nu de kans om eerst wat ervaring op te doen. Ervaring die Alex Meulebroeck al heeft. Maar zes jaar is lang. Hij is de eerste om in het college te komen, als er iemand afhaakt.”

Over drie jaar

Daarmee is Lieselotte Van Hoecke uit Oosteeklo de enige nieuwe schepen, al mag zij pas over drie jaar haar opwachting maken. Zij lost dan Meulebroeck af. Hubert Staelens is er niet meer bij: hij stopt met politiek.

Ook Dominique Buysse, die negen jaar schepen en drie jaar OCMW-voorzitter was voor de socialisten, verdwijnt: Bobelijn en Van Hoecke scoorden (iets) beter. Lieven Rummens start als gemeenteraadsvoorzitter, daarna neemt Lieve Pauwels-Goethals over.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.