za. mei 25th, 2019

AKTieF GOLD

In het Meetjesland via 105.2 – 107.6 – 107.9 FM

Irené (81) viel op gevaarlijk grind op kerkwegel, maar buur verzet zich tegen verharding

Irené (81) viel op gevaarlijk grind op kerkwegel, maar buur verzet zich tegen verharding

Irené Lippens ondervond aan den lijve dat de grote zone met grind op het einde van de Hoekskenkerkwegel gevaarlijk is voor fietsers. Foto: ivh

Evergem –

Dat de strook grind op het einde van de Hoekskenkerkwegel gevaarlijk is voor fietsers, ondervond Irené Lippens (81) toen hij er uitgleed en in Eeksken tegen een autobus van De Lijn terechtkwam. De fervente fietser moest maandenlang revalideren en vraagt nu maatregelen aan het gemeentebestuur. Dat stelt voor een bord te plaatsen met Fietsers afstappen.

Tot vorig jaar fietste Irené met zijn intussen overleden vrouw duizenden kilometers per jaar, vooral langs trage wegen. “Evergem heeft al heel wat kerkwegels heropend”, vertelt de kranige tachtiger. “Sommige daarvan zijn perfect in orde, andere verdienen een beter onderhoud, nog andere moeten grondig worden aangepakt of gesloten”, vindt Irené.

Ook veesluis gevaarlijk

“Mijn valpartij veroorzaakte veel problemen. Ruim twee maanden lang moest verplegend personeel dagelijks langskomen om me aan- en uit te kleden en te wassen. En ik moest ook een poetshulp inschakelen. Ik heb trouwens nog altijd veel last van mijn schouderblessure. Bovendien zijn er nog meer mensen op dezelfde plaats gevallen. De kiezelsteentjes spatten tot op het trottoir en daar glijd je gemakkelijk weg”, aldus Irené Lippens. Hij vroeg het gemeentebestuur om het probleem op te lossen door de trage weg op die plek te verharden. Om zijn vraag kracht bij te zetten, drong hij daar nog eens op aan tijdens het vragenhalfuurtje van de burger voor elke zitting van de gemeenteraad.

Lippens wees er bij die gelegenheid, donderdagavond, nog op dat op dezelfde trage weg ook een veesluis gevaarlijk kan zijn. “De doorgang is er te smal. Om niet te vallen, stap ik daar af”, zegt de senior.

De Hoekskenkerkwegel verbindt Langendam met Eeksken en werd vorig jaar in juni officieel geopend tijdens de lokale kermis. “Voor het groenonderhoud van kerkwegels en speelpleinen is een externe firma aangesteld”, zegt schepen voor Openbare Werken en Mobiliteit Erik De Wispelaere (CD&V).

Slecht zichtbaarheid

“De veesluis is officieel vergund. Om het grindprobleem op te lossen, zouden we dat stuk van de kerkwegel kunnen verharden met asfalt of klinkers, maar een aanpalende eigenaar verzet zich daartegen. Volgens de Atlas van Buurtwegen is die trage weg over een breedte van 1,60 meter nochtans eigendom van de gemeente. We kunnen alles laten zoals het is of naar de vrederechter stappen.” Het gemeentebestuur kiest nu voor een tussentijdse oplossing: een suggestiebord met de tekst Fietsers afstappen. “Dat is ook zinvol wegens de slechte zichtbaarheid op het einde van de wegel”, aldus nog de schepen.

De aanpalende eigenaar die zich verzet tegen een verharding, was gisteren niet bereikbaar voor een reactie.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.