zo. mei 19th, 2019

AKTieF GOLD

In het Meetjesland via 105.2 – 107.6 – 107.9 FM

‘Het lied van de Wachters’ in de Sint-Baafskerk in Aardenburg

Maldegem – Op zondag 25 november vindt het concert ‘Het lied van de Wachters’ plaats in de Sint-Baafskerk in Aardenburg. De uitvoering van het concert is in handen van BachPlus. Bach-Comité Aardenburg en het Belgische ensemble BachPlus werken sinds enkele jaren samen. De samenwerking wordt inmiddels over landsgrenzen geroemd. Van heinde en verre gaan muziekliefhebbers op naar de monumentale Sint-Baafskerk om te genieten van die bekende en minder gekende barokke parels.

Programma

Wachet auf ruft uns die Stimme – Franz Tunder

Wachet auf ruft uns die Stimme – Johann Christoph Friedrich Bach

Ehre sei Gott in der Höhe – Johann Michael Bach

Instrumentaal intermezzo

Wachet auf ruft uns die Stimme (BWV 140) – Johann Sebastian Bach

Bach schreef deze cantate “Wachet auf, ruft uns die Stimme” voor de laatste zondag van het liturgisch jaar. Anders dan de cantaten voor kerkelijke feesten die elk jaar terugkeerden, kon Bach de cantate moeilijk hergebruiken. Gedurende Bachs verblijf in Leipzig van 1723 en 1750 werd dit werk slechts tweemaal uitgevoerd. Maar dat weerhield Bach niet om zijn beste krachten aan deze compositie te wijden. “Wachet auf, ruft uns die Stimme” werd een van zijn mooiste – én beroemdste – cantaten uit zijn hele oeuvre.

Info
Het concert begint om 16.00 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. Het concert wordt afgesloten met een receptie in de Sint-Baafskerk. Onder het genot van een drankje en hapje kan men napraten over het concert met publiek en musici van BachPlus.

De toegangsprijs is € 25,00 (voorverkoop € 20,-). Jongeren tot 18 jaar kunnen gratis komen luisteren wanneer zij worden begeleid door een volwassene. Kaarten zijn te bestellen via www.bachcomite.nl.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.