zo. mei 26th, 2019

AKTieF GOLD

In het Meetjesland via 105.2 – 107.6 – 107.9 FM

Nieuw in de bib: activiteitenmateriaal voor ouderen en dementerenden

Evergem – Dementie wordt de komende jaren een ernstig gezondheidsprobleem. De bibliotheek speelt hier graag op in en lanceert een prachtige, uitgebreide collectie activiteitenmateriaal voor ouderen en (licht-) dementerenden. Er zijn ook twee EHBD-koffers boordevol informatie (Eerste Hulp Bij Dementie).

Activiteitenmateriaal voor dementerenden

Deze collectie is uniek in het Meetjesland. Het gaat onder meer om gezelschapsspellen, conversatiekaarten en spelletjes om de motoriek en concentratie te bevorderen. Je kan het materiaal gratis ontlenen in de bibliotheek van Evergem. Hiermee steunt de bibliotheek mantelzorgers, familie en dementerenden in hun moeilijke periode.

De bib stelde het materiaal voor op de verwendag voor ouderen in oktober. Het werd getest en goedgekeurd door vrijwilligers en ouderen van de woonzorgcentra. De geurenlotto viel enorm in de smaak, de vragenkaarten roepen veel herinneringen op en zijn een ideale ijsbreker voor een gesprek.

De vrijwilligers raden iedereen aan om het materiaal uit te proberen: mantelzorgers, familie en ouderen die nog thuis wonen.

EHBD-koffers

EHBD staat voor Eerste Hulp Bij Dementie. Er zijn twee koffers met verschillende materialen. Ze zijn geschikt voor het hele gezin. Je vindt er informatieve boeken, getuigenissen, films, cd’s maar ook prentenboeken om aan de allerkleinsten subtiel en toegankelijk uit te leggen wat dementie is. De koffers zijn geschikt als eerste kennismaking maar ook voor verdieping in dementie. Je vindt er ook folders over lokale en regionale initiatieven die steun bieden in verband met dementie. In elke koffer zit ander materiaal.

Ontlenen

Je kan de koffers en het materiaal ontlenen in de bibliotheek van Evergem. De EHBD-koffers vind je ook in de online bibcatalogus via evergem.bibliotheek.be. Het activiteitenmateriaal kan je voorlopig enkel aanvragen en afhalen in de bib, later komt het ook in de catalogus.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.