za. mei 25th, 2019

AKTieF GOLD

In het Meetjesland via 105.2 – 107.6 – 107.9 FM

Ze zijn ondertussen dertigers en veertigers maar willen nog eens een fuif ‘zoals in hun jonge jaren’

Maldegem –

Het oude jeugdhuis Redekiel ging de voorbije zomer tegen de vlakte, maar dat belet enkele oud-leden niet om op 16 november een nostalgische avond te organiseren in de nieuwe jeugdstek aan de Courtmanslaan.

Het wordt geen gewone fuif, maar een avond vol nostalgie en herinneringen om de sfeer van het vroegere jeugdhuis uit de jaren negentig voor één avond terug te halen naar de nieuwe Redekiel.

“Als dertigers en jonge veertigers zit onze tijd in de Redekiel er al een tijdje op, maar het verdwijnen van het voormalige jeugdhuis aan de Bloemestraat deze zomer betekende ook letterlijk het einde van een tijdperk”, vertelt Claude Nobus.

“Begrijp ons niet verkeerd, we gunnen de jongere generaties van harte hun tijd in het jeugdhuis en vinden de nieuwe locatie een voltreffer. Maar we denken wel met nostalgie terug aan de unieke sfeer, de leuke tijd, de vrienden die we toen leerden kennen en de mensen waar we nu geen contact meer mee hebben. Het idee voor een oud-ledenavond met alles erop en eraan was dus vlug gelanceerd.”

“We willen graag één avond de sfeer van toen terugbrengen”, vult Dominique De Jaeger aan. “En hoe kunnen we dat beter doen dan met de mensen van vroeger. Gewoon een gezellig avondje met oude bekenden en goede muziek. Wij zorgen ervoor dat, zoals vroeger, de frigo’s goed gevuld zijn en dat een nagelblok en een kickertafel aanwezig zijn.”

Claude en Dominique doen een oproep om foto’s en filmpjes uit de oude doos op te sturen naar oud.leden.nieuwe.redekiel@gmail.com

“Hoewel we in onze jonge tijd nog geen smartphones en gsm’s hadden, zijn er toen ook heel wat foto’s genomen én videofilmpjes gemaakt. Er zijn sowieso een paar ‘klassiekers’ die onder vrienden circuleren, maar we zijn echt benieuwd welk beeldmateriaal er nog boven water gaat komen.”

‘Klap uit de Zak’

“En wie zich nu al zorgen zou maken: het beeldmateriaal zal enkel en alleen die avond via een foto- en videowall in de Redekiel vertoond worden (lacht). Als klap op de vuurpijl willen we speciaal voor de gelegenheid ook nog een speciale editie van ‘Klap uit de Zak’, het vroegere jeugdhuismagazine met wereldfaam in groot-Maldegem, uitgeven. Het moet een unieke editie worden die enkel die avond in de Redekiel te verkrijgen zal zijn.”

De organisatie doet een oproep aan de vroegere Redekielbezoekers om er zeker bij te zijn en hun favoriete muziek, foto’s en herinneringen door te sturen.

Facebook ‘Redekiel goes back in time’

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.