zo. mei 19th, 2019

AKTieF GOLD

In het Meetjesland via 105.2 – 107.6 – 107.9 FM

FOTO. Indrukwekkende herdenking voor oorlogsslachtoffers

“Al deze mensen worden vertegenwoordigd door nakomelingen of kennissen” vertelt Rudy Heynssens van NSB. “Zowel in Lembeke als in Kaprijke gaat een stoet uit. We hebben 212 naamplaatjes gemaakt voor iedereen die in een van beide oorlogen op een of andere  manier slachtoffer was. Gesneuvelden, weggevoerden, slachtoffer in het algemeen. Iedereen die we konden terugvinden was hier vandaag vertegenwoordigd.” Het werd een indrukwekkende gebeurtenis. “Zowel familieleden, vrienden als kennissen nemen vandaag deel” gaat Heynssens verder. “De schoolkinderen worden eveneens bij de herdenking betrokken. Toen we de afgelopen week de scholen bezochten, waren we verheugd dat ook zij intens meeleven met wat we vandaag herdenken.” De herdenking van het feit dat de Eerste Wereldoorlog 100 jaar geleden stopte, werd een voltreffer.

Sirenes

Het werd om 11 uur angstaanjagend stil in de overvolle parochiekerk van Kaprijke toen de brandweer de sirenes liet afgaan. Kaprijke en Lembeke zijn hun oorlogshelden beslist nog niet vergeten. Zoveel is meer dan duidelijk. 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.