za. mei 25th, 2019

AKTieF GOLD

In het Meetjesland via 105.2 – 107.6 – 107.9 FM

Matoje Cars herrijst als feniks uit de as

Maldegem –

Twee jaar nadat een felle brand bijna alles in de as legde, opent de Kleitse garage Matoje Cars komend weekend opnieuw de deuren. “We zijn enorm dankbaar voor alle hulp die we gekregen hebben.”

Op 21 augustus 2016 sloeg het noodlot toe in garage Matoje Cars aan de Kleitkalseide. Door een kortsluiting ontstond brand in een gebouw, maar omdat het zondagmorgen was, kon het vuur zich ongestoord verspreiden. Nagenoeg de volledige garage werd in de as gelegd.

“Het was mijn vader die mij die zondagmorgen opbelde dat er brand was in de garage. De brandweer kon niet anders meer doen dan alles gecontroleerd laten afbranden. Er zijn een pak auto’s, motors en oldtimers in de brand gebleven, zelfs de sleutels waren weg”, zegt Margo Savat (52).

Reddende hand

Amper veertien dagen na de brand was er al een reddende hand. “Van de familie Van Hulle mochten we een loods gebruiken aan de Urselweg op amper twee kilometer hiervandaan. Dankzij de hulp van vrienden, sympathisanten en collega-garagisten konden we onze zaak daar weer opstarten. Enkele maanden later, op 3 december, was er bovendien een benefiet waaraan iedere vereniging van Kleit heeft meegeholpen. Dat deed ons bijzonder veel deugd, want dat was zo hartverwarmend”, zegt Margo.

Opvolging verzekerd

De voorbije twee jaar werd hard gewerkt aan een nieuwe garage en die opent komend weekend de deuren. “De nieuwe garage is er een met alles erop en eraan, en ze is een pak groter. Dit zijn werken die we zonder de brand niet zouden hebben gedaan. Dat de garage vernieuwd is, is een goede zaak, want er zijn opvolgers op komst. Nick, de zoon van mijn broer Tony, is hier al aan de slag en mijn 17-jarige zoon Arno zal ook bij ons komen werken.”

Wie de nieuwe garage eens wil komen bekijken, is welkom op 10 en 11 november van 10 tot 19 uur tijdens de feestelijke heropening. “We hebben geen persoonlijke uitnodigingen gestuurd, want iedereen is welkom, klant of geen klant. We zijn enorm dankbaar voor alle hulp die we de voorbije twee jaar gekregen hebben”, besluit Margo.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.