za. mei 25th, 2019

AKTieF GOLD

In het Meetjesland via 105.2 – 107.6 – 107.9 FM

Spierbundel Kurt (45) rijgt titels in bodybuilding aan elkaar: “Voor mij zit achter elke wedstrijd veel filosofie”

Evergem –

Evergemnaar Kurt De Taeye (45), medewerker van de interventiedienst van de Gentse politie, werd voor de vijfde keer Belgisch kampioen bodybuilding bij de masters-1 en dingt in die categorie over twee weken in Madrid ook mee naar de wereldkroon. Die titel haalde hij al vier keer.

Kurt is een zeer imposant persoon. Als hij in zijn slipje staat, is hij een echte spierbundel. Niet enkel met een sixpack, maar ook met fel ontwikkelde arm-, been-, dij- en rugspieren. Die kwamen er niet zomaar, maar ze zijn het resultaat van negenentwintig jaar trainen.

“Toen ik 16 jaar was, begon ik met een vriend aan bodybuilding. We trainden vooral om er knap uit te zien”, geeft Kurt toe. “Mijn vriend haakte snel af, maar ik ging door. Om in bodybuilding iets te bereiken, moet je aanleg en talent hebben. Maar karakter, doorzetting en ervaring zijn veel belangrijker. Als negentienjarige eindigde ik in mijn eerste wedstrijd op de tweede plek. Na nog enkele wedstrijden onderbrak ik een lange periode de competitie. Toen ik 40 jaar was, hervatte ik de wedstrijden van de Natural Contest of Belgian Bodybuilding. Met controles garandeert die federatie dat de deelnemers dopingvrij zijn”, beklemtoont De Taeye.

Vijf trainingen per week

Hij traint vijf keer per week in het Evergems fitnesscentrum Jacky’s Gym. “Voor wedstrijden train ik zelfs dagelijks met gewichten. Voeding is echter even belangrijk, maar zeer complex. Bodybuilders hebben vooral eiwitten nodig en moeten hun percentage vet zo laag mogelijk houden. In de plaats van vet moet tussen de huid en spieren vocht komen. Dan staan op een wedstrijddag de spieren vlijmscherp. Ik kom uit bij de leeftijdscategorie masters-1 of veertigplussers.” “Omdat ik zeer graag bodybuilding doe, wil ik dat zolang mogelijk blijven doen. Dat heeft echter niets meer te maken met er goed uit te zien”, beweert Kurt.

Hongergevoel

Ook titels interesseren hem niet echt meer. “Voor mij zit achter elke wedstrijd veel filosofie. Hoe ouder ik word, hoe diepzinniger ik ben en hoe vaker ik stil sta bij het leven. Een hongergevoel hebben, doet me deugd. Dan geniet ik na een wedstrijd dubbel van een reep chocolade.”

“Op het BK van vorige week poseerde ik op muziek van de uitvaartplechtigheid van een overleden vriend. Ik dacht heel de tijd aan hem. Dat sterkt me mentaal. Bodybuilding verrijkt mijn leven. Het BK en WK winnen, is uiteraard wel een leuk extraatje”, besluit Kurt.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.