za. mei 25th, 2019

AKTieF GOLD

In het Meetjesland via 105.2 – 107.6 – 107.9 FM

Theater Strobos beleeft ‘Het Einde van de Wereld”

Toen de bouw van het cultureel centrum in Evergem startte, gaven enthousiaste theaterliefhebbers de aanzet tot het oprichten van een nieuwe toneelvereniging.

“Ze rekruteerden acteurs en medewerkers uit de hele regio. Het doel was kwalitatief theater brengen met een cast van amateurs, maar met een vakkundige en professionele regie”, zegt huidig voorzitter Brigitte Demuynck (66).

Cultureel duivel-doet-het-al, wijlen Walter Verplaetse, was de eerste voorzitter en Martine Geerinckx en Walter Boni waren de eerste regisseurs van Theater Strobos (TS). “’Met Knecht van Twee Meesters’ van Carlo Goldoni en een trilogie van Griekse tragedies werd meteen hoog gemikt. Hoewel we kwaliteit nastreven krijgt iedereen kansen om zich op, achter en voor de scène van het amateurtoneel te ontwikkelen. Met een vernieuwd en verjongd bestuur blijven we dat nastreven.”

Eindelijk op groot podium

Brigitte Demuynck Voorzitter Strobos “Doel is kwalitatief theater met een cast van amateurs, maar met een vakkundige, professionele regie”

Dora Buseyne (92) stond in 1994 voor ‘Antigone’ een eerste keer op de planken en heeft ook voor de jongste productie van TS een rol. “Ik speelde als kind en later met de jeugdbeweging sketches en was zeer blij toen begin de jaren negentig theaterzaal Stroming werd gebouwd. Eindelijk kon ik eens op een groot podium voor het publiek staan en dat doe ik nog steeds heel graag”, vertelt Dora.

De basis van ‘Het Einde van de Wereld’ is van Tom Dupont, maar de cast van zestien acteurs heeft het geheel zelf verwerkt. Het is een komische tragedie van angst die ontstaan is in een chaotische en snel evoluerende wereld. Daarin spreekt iedereen zijn eigen speciaal taaltje. Het decor is zodanig opgevat dat de acteurs als marionetten spelen.

Voorstellingen op vrijdag 2 en 9 november en op zaterdag 3 en 10 november, telkens om 20 uur in cultuurcentrum Evergem, Weststraat 31, Sleidinge. Info en tickets (12 euro) op www.theaterstrobos.be en

www.evergem.be/cultuurcentrum

Actrice Dora Buseyne (92).ivh

Regisseur Tom Dupont.ivh

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.