zo. mei 26th, 2019

AKTieF GOLD

In het Meetjesland via 105.2 – 107.6 – 107.9 FM

Wees zichtbaar in het Evergemse verkeer

Wees zichtbaar in het Evergemse verkeer

De kinderen van De Bijenkorf zijn alvast goed zichtbaar Foto: De Bijenkorf

Evergem – In de maanden september 2018 en oktober 2018 waren er, zoals voorgaande jaren, opnieuw preventieve fietsencontroles in het merendeel van de scholen in de gemeente Assenede en Evergem. In totaal werden 1750 fietsen gecontroleerd. Hiervan waren er slechts 832 in orde, wat neerkomt op circa 47,5% van het aantal gecontroleerde fietsen. Vorig jaar was dit nog circa 68 %. De werking van de voor- en achterlichten laat soms te wensen over, gevolgd door de afwezigheid van reflectoren.

Yves Tuytschaever, commissaris van de politiezone, verduidelijkt: “De politie van Assenede en Evergem wil de aandacht op de zichtbaarheid van de fietser in het verkeer hoog houden, want de donkere periode is in aantocht. Onlangs werden nog reflecterende rugzakhoezen verspreid over de diverse scholen in Assenede en Evergem. Uiteraard is de fietsverlichting en de aanwezigheid van reflectoren ook heel belangrijk (en wettelijk) om als fietser opgemerkt te worden in het verkeer. Vanaf de maand november 2018 zullen op verscheidene tijdstippen repressieve controles op de fietsverlichting uitgevoerd worden. Deze controles sluiten aan op de preventieve controles en is een jaarlijks terugkerend project.”.

Hiermee hoopt de politiezone Assenede-Evergem zijn steentje bij te dragen aan de verkeersveiligheid. Uiteraard vragen ze ook aan de fietser om aandacht te hebben voor de eigen zichtbaarheid in het verkeer door het dragen van fluorescerende kledij en door het gebruik van de fietsverlichting. Aan de ouders vragen ze dat ze de fiets van hun schoolgaande kinderen regelmatig controleren.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.