za. mei 25th, 2019

AKTieF GOLD

In het Meetjesland via 105.2 – 107.6 – 107.9 FM

Twee kampioenen op BK karaté voor Assenede

Twee kampioenen op BK karaté voor Assenede

Foto: http://www.karateteam-kazoku.be/

Assenede – Afgelopen zondag ging het Belgisch Kampioenschap karaté voor volwassenen door. In totaal haalde Kazoku Assenede zeven medailles, twee leden mogen zelfs naar de Europese Kampioenschappen.

De voorlaatste zondag van oktober stonden in het Waalse Braine-l’Alleud de Belgische Kampioenschappen voor volwassenen op het programma. Karatéclub Kazoku mocht, na de sterke Vlaamse Kampioenschappen, twaalf Kazokuka’s afvaardigen.

Daniil Palii uit Wachtebeke werd vijfde en miste nipt het podium door een uitsluiting, Seth Helskens, clubgenote maar wonend in Moerbeke, wreekte zijn teamgenoot en werd op overtuigende wijze Belgisch kampioen kumite kadetten heren.

Sarah Ongena behaalde in Kata een derde plaats maar bleek in kumite een klasse te sterk voor haar tegenstandsters, ze werd zo voor de tweede maal Belgisch kampioene kumite scholieren dames. 

Bij de junioren dames verloor de Zelzaatse Rani De Saedeleer nipt de finale van de huidige wereldkampioene. Bij de junioren heren werd het weerom een onderonsje en werden Lenno Schelstraete en Robin Creve derde, Thomas Ongena verloor zeer nipt de finale en werd knap vice-Belgisch kampioen kumite.

“Tweemaal goud, tweemaal zilver en driemaal brons op de Belgische kampioenschappen betekenen voor ons toch wel de kers op de taart voor al het harde werk van de afgelopen jaren’, klinkt het bij de club, “de trainers en coachen zijn dan ook zeer fier op alle deelnemers”.

Als klap op de vuurpijl werden Sarah Ongena en Rani De Saedeleer geselecteerd om in november ons land te vertegenwoordigen op de Europese Kampioenschappen in Servië, “wij wensen hen nu al veel succes”, aldus nog de clubafgevaardigde.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.