za. mei 25th, 2019

AKTieF GOLD

In het Meetjesland via 105.2 – 107.6 – 107.9 FM

Schepencollege en bevoegdheden bekend en er is een verrassing bij Groen

Schepencollege en bevoegdheden bekend en er is een verrassing bij Groen

Isaura Calsyn is de verrassende schepen voor Groen. Foto: rr

Eeklo –

Het nieuwe stadsbestuur stelde zopas het toekomstige schepencollege voor, met de bevoegdheden per schepen. De grootste verrassing bij de samenstelling van het schepencollege was de 23-jarige Isaura Calsyn, die de tweede schepen van Groen wordt.

Electoraal (op basis van voorkeurstemmen) kwam die schepenzetel toe aan Matyàs Blanckaert, maar zo werkt het niet bij Groen. Isaura wordt vijfde schepen en is bevoegd voor jeugd, onderwijs en cultuur.

Zoals reeds gemeld wordt Luc Vandevelde (50, SMS) dus burgemeester. Hij zal o.m. communicatie, personeel, veiligheid en land- en tuinbouw onder zijn vleugels nemen.

Eerste schepen wordt Christophe De Waele (48, Open VLD) die ook nu weer openbare werken, mobiliteit, lokale economie behartigt, maar voortaan ook Ringmanagement en ICT.

Tweede schepen wordt Bob D’Haeseleer (35, Groen) die instaat voor stadsontwikkeling, woonbeleid, vergunningen, duurzaamheid, dierenwelzijn, groendienst…

Derde schepen Marc Windey (71, SMS) wordt opnieuw (zoals in ‘82-’88) schepen van sport, maar ook van financiën en toerisme.

Voor vierde schepen Ann Van Den Driessche (61, Open VLD) blijft alles bij het oude: Kinderopvang, burgerlijke stand, evenementen.

Zesde en laatste schepen is Danny Smessaert (60, SMS) die OCMW, seniorenbeleid en Zonneheem mag behartigen. Voorzitster van de gemeenteraad wordt Nicole De Munter (Open VLD)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.