za. mei 25th, 2019

AKTieF GOLD

In het Meetjesland via 105.2 – 107.6 – 107.9 FM

Gebouw van voormalige Intermarché stond jaren te verkommeren maar daar komt nu een einde aan

Maldegem –

Eigenaar Van Hyfte Projects start volgende week met de verbouwing van het al jaren leegstaande gebouw waar vroeger een Intermarché was in Adegem. Eenmaal gerenoveerd, wordt het pand verhuurd.

In juni van 2010 sloot de Intermarché aan de Adegemse Staatsbaan totaal onverwacht de deuren. Het pand stond al die jaren te verkommeren, tot vorig jaar Van Hyfte Projects uit Maldegem het gebouw opkocht. Volgende week starten de verbouwingswerken.

“We beginnen met het gebouw casco te zetten”, zegt ondernemer Dave Van Hyfte. “Dat zal ongeveer een week duren. Daarna volgen schilderwerken buiten en worden ook nieuwe glaspartijen aangebracht. Het gebouw zal daarna niet meer te herkennen zijn.”

Kleine gebouwen

Achter het pand staan nog enkele kleine gebouwen, maar die zullen gesloopt worden. Ze zijn goed te zien voor wie al eens op een stoomtrein tussen Maldegem en Eeklo heeft getuft.

“Die staan op instorten en er is ook al vandalisme in gebeurd. We gaan ze dus afbreken. Ik schat dat alle werken begin december achter de rug zullen zijn. Pas dan wordt het gerenoveerde pand te huur gezet.”

“Er is al veel interesse vanuit de wereld van de immobiliën om het te mogen verhuren, maar er is nog niks beslist. Volgens mij zou het pand ideaal zijn voor een leuke buurtwinkel, zeker als je ziet hoeveel appartementen en woningen er in Adegem momenteel gebouwd worden”, zegt Van Hyfte.

Opmerkelijk: de eigenaar kreeg al een leegstandsbelasting van de gemeente in de bus. “Het was de bedoeling om al eerder met de werken te beginnen, want ik wil het niet verhuren in de huidige toestand. Maar de verkoop liep heel wat vertraging op in het Franse hoofdkwartier van Intermarché. Ik zal eens met de gemeente moeten praten”, klinkt het.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.