za. mei 25th, 2019

AKTieF GOLD

In het Meetjesland via 105.2 – 107.6 – 107.9 FM

Deze leerlingen hebben wel een heel bijzondere manier gevonden om het einde van WO I te herdenken

Maldegem –

Op vrijdag 19 oktober was het dag op dag 100 jaar geleden dat Maldegem werd bevrijd. De jaarlijkse herdenkingsplechtigheid aan de Burkel kreeg dit jaar een speciale invulling door de leerlingen van wijkschool het Vossenhol.

“Om vijf- tot en met zevenjarigen bij deze ceremonie actief te betrekken, beschilderden de kinderen 100 keien met een of meer madeliefjes op enkele keien. De keien werden door enkele leerkrachten tijdens de zomervakantie gezocht op de Franse keienstranden in Audresselles, nabij Cap Gris-Nez in het departement Pas-de-Calais. Madeliefjes staan symbool voor België in de Eerste Wereldoorlog. Op elke kei werd ‘SPREAD PEACE’ geschreven. Elke kei werd van een uniek nummer voorzien“,zegt leerkracht Luc Borgonjon.

“Op de achterzijde staat de opdracht voor de vinder. De tekst is in het Engels geschreven. Op het einde van de plechtigheid deelden de kinderen met hun leerkrachten en directie deze unieke keien uit aan de aanwezigen. Het is de bedoeling dat deze personen de keien ergens op een plaats leggen waar ze door iemand gevonden worden. De nieuwe vinder neemt dan ook een foto van de kei en zijn vindplaats. Deze foto wordt op Instagram onder de naam #100arkrocks gepost. Vervolgens wordt de kei weer op een andere locatie gelegd. Zo kan één kei een lange weg afleggen. We weten nu al dat enkele keien na 19 oktober in Kopenhagen, Madrid en Lissabon zullen terechtkomen.” (mye)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.