za. mei 25th, 2019

AKTieF GOLD

In het Meetjesland via 105.2 – 107.6 – 107.9 FM

Assenede doet goede zaak in het klassement door overwinning bij derde in de stand

Assenede – Na een matige eerste helft met een kleine achterstand heeft FC Assenede de puntjes na de koffie op de I gezet. Een strafschop en een counter beslisten over winst en verlies. Leider Latem verloor zwaar de topper waardoor Kleit op één punt komt, Assenede wordt achtste.

Zeveren Sportief: Sam Meisman, Iben Vanhaelewyn (78’ Willem Callens), Tim Van Kerrebroeck, Pieter Van De Velde, Joshua Marysse, Maikel Van Parijs, Hannes De Spiegelaere, Brecht Van De Steene (62’ Moreno Bradt), Arthur Declercq (88’ Jasper Van der Eecken), Sébastien Giannaros, Jens Pourquoy
FC Assenede Giovanni Bonne, Jasper De Neve (78’ Jeffrey Van Rie), Lennert Aerts, Steven Van Hee, Jeroen Van Dooren, Derrit Longueville, Tom Maes, Roy Bekaert (Karel Willems), Niels Snoeck (69’ Céderic Van Cleemputte), Kristof Speeckaert, Jarno Notenboom
Doelpunten: 2’ De Spiegelaere 1-0, 9’ De Neve 1-1, 28’ Van de Velde 2-1, 62’ Longueville via strafschop 2-2 en 65’ Maes 2-3.
Gele kaarten: Van Parijs, Van de Steene, Speeckaert, Giannaros, Van Cleemputte, Van Rie en Van Parijs
Rode kaart: 85’ Van Parijs (tweemaal geel)
Scheidsrechters: Gianni T’Jampens, Birgen Vandewalle en Bart De Lie

Doordat de concentratie nog niet aanwezig was kwamen de bezoekers al vlug op achterstand. Thuisdoelman Meisman ging daarna in de fout waardoor De Neve de geloste voorzet kon verzilveren. Op het halfuur bracht Van de Velde de thuisploeg opnieuw op voorsprong waardoor een logische ruststand op het bord stond. Assenede kwam scherper uit de kleedkamer en op het uur zette Longueville een strafschop op nadat Van Hee foutief werd gestopt. Twintig minuten voor affluiten kon Maes een collectieve omschakelingsfase verzilveren waardoor de drie punten mee naar Assenede gingen.

Andere uitslagen van speeldag acht: Kleit-Latem 4-0, Waarschoot-Lembeke 0-3, Lovendegem-Sleidinge 4-3, Meetjesland-Poesele 0-2, Zomergem-Bellem 2-2, Ertvelde-Maldegem 2-1 en Sint-Laureins-Merendree 0-0.

Latem leidt met negentien punten, Kleit volgt op één punt. Lembeke en Lovendegem volgen met dertien punten, het trio Poesele/Zeveren/Bellem heeft twaalf punten en het kwartet Assenede/Maldegem/Sleidinge/Merendree heeft elf punten. Sint-Laureins en Zomergem hebben negen punten, Meetjesland en Ertvelde hebben zeven punten en Waarschoot sluit de rij met vier punten.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.