Souschef brasserie steelt 18.000 euro aan eten en drinken uit warenhuis: “Ik deed het uit liefde voor mijn baas”

Souschef brasserie steelt 18.000 euro aan eten en drinken uit warenhuis: “Ik deed het uit liefde voor mijn baas”

Groothandel van voedingswaren Metro aan de Noorwegenlaan. Hier stal de vrouw voor 18.000 euro aan goederen. Foto: ivh

Evergem –

Een dertigjarige vrouw uit Evergem, souschef in een brasserie in de gemeente, stond gisteren voor de rechter voor maandenlange diefstal van eten en drinken in horecagroothandel Metro. Niet uit persoonlijk geldgewin, maar uit liefde voor haar baas. “Ik wilde hem gewoon helpen, hij wist van niets”, klonk het in de correctionele rechtbank.

De vrouw liep vorig jaar tegen de lamp tijdens een zoveelste diefstal in horecagroothandel Metro in Evergem. Onderzoek wees uit dat ze zes maanden lang haar gang kon gaan, en alles samen voor ruim 18.000 euro sterkedrank en etenswaren stal in haar handtas. “Het lukte de eerste keer, en het werd al snel een verslaving”, verklaarde ze aan de politie.

Ze bekende de feiten meteen en nam alle schuld op zich, iets waar haar advocaat niet van overtuigd is. “Mijn cliënte werkt als souschef in een brasserie in Evergem. Het kán niet dat haar baas maandenlang voor duizenden euro’s gratis goederen aanvaardde, zonder te weten waar het eigenlijk over ging”, pleitte hij. Bovendien beantwoordde hij een sms van haar waarin ze schreef dat ‘het gelukt was’, met een lachende smiley. Dat doe je niet zomaar.”

In opdracht gehandeld?

Feit is dat de vrouw maandenlang drank, vlees, vis en onder meer garnalen stal en “wegschonk” aan de brasserie waar ze werkte. “Mijn baas ging door een moeilijke periode en had het financieel niet goed. Ik wilde hem gewoon helpen, ik was verliefd op hem”, klonk het bij de dertigjarige Evergemse met een blanco strafblad.

Rechter Stockman drong aan. “Mevrouw, ik ga het u één keer duidelijk vragen: handelde u in zijn opdracht of niet? Want die sms, het feit dat het financieel moeilijker ging en dat u net dure producten stal, … dat zijn wel veel toevalligheden, hé.”

De vrouw bleef bij haar verhaal, al moest ze toegeven dat hij soms wel op de hoogte was. “Maar hij gaf me nooit de opdracht, ik deed het op eigen initiatief”, voegde ze er meteen aan toe.

Het parket vroeg acht maanden cel en een boete van 400 euro voor de vrouw. Metro vraagt ruim 17.700 euro geld terug. “Geld dat ze wil en zal terugbetalen”, aldus haar advocaat, die zich luidop afvroeg waarom de uitbater van de brasserie niet mee werd gedagvaard. Het vonnis valt op 21 november.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.