za. sep 21st, 2019

AKTIEF!

Jouw familieradio voor het Meetjesland

OCMW Maldegem heeft aandacht voor Dag van de Armoede

Maldegem – Maldegem – 17 oktober is de internationale dag voor de bestrijding van armoede. Daarom worden er vandaag in Maldegem acties georganiseerd door het OCMW en witte lakens uitgehangen aan de gebouwen van het OCMW en het gemeentehuis.

Het Steunpunt tot bestrijding van armoede, bestaansonzekerheid en sociale uitsluiting vraagt jaarlijks speciaal aandacht voor de vele mensen die dag in dag uit strijden tegen armoede.

Het symbool van deze strijd is een wit geknoopt laken als teken van verzet tegen armoede en sociale uitsluiting : ‘ontsnappen aan armoede is een zaak van iedereen’.

Om de strijd tegen de armoede extra in de kijker te zetten, wordt deze voormiddag aan de bezoekers van het OCMW, het Lokaal Dienstencentrum Oud St. Jozef en het gemeentehuis een stukje cake aangeboden, samen met een flyer over de Dag van de Armoede.

In de namiddag zullen medewerkers van de sociale dienst van het OCMW, samen met enkele cliënten, zelf cake en broodpudding bakken en deze, met het recept en de kostprijs van de gebruikte ingrediënten, aanbieden in de sociale superette die op donderdag 18 oktober gehouden wordt. De sociale superette is een verdeelpunt van voedingswaren aan de cliënten van de sociale dienst.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.