za. mei 25th, 2019

AKTieF GOLD

In het Meetjesland via 105.2 – 107.6 – 107.9 FM

Burgemeester Joeri De Maertelaere: “Voortaan ben ik op elke vergadering niet meer de jongste mandataris”

Burgemeester Joeri De Maertelaere: “Voortaan ben ik op elke vergadering niet meer de jongste mandataris”

Burgemeester Joeri De Maertelaere (N-VA) glunderde na de onderhandelingen met coalitiepartner CD&V. Foto: ivh

Evergem –

N-VA stijgt in Evergem van 33 naar 30 procent van de stemmen. Bovendien kreeg burgemeester Joeri De Maertelaere (43) als lijsttrekker 5.131 voorkeurstemmen. Dat is liefst 2.214 meer dan in 2012. Hij vat dan ook tevreden zijn tweede ambtstermijn aan.

“Na al een uitstekend resultaat in 2012 stijgt N-VA Evergem nog eens 5,5 procent. Dat is voor N-VA het beste resultaat in Oost-Vlaanderen”, ploos De Maertelaere uit.

“Zes jaar geleden haalden we toen als nieuwe partij twaalf zetels. Nu hebben we nog twee zitjes meer. Uiteraard ben ik ook blij met mijn persoonlijke monsterscore. Dat is een beloning voor het goede bestuur van de ganse ploeg, een appreciatie voor de permanente aanwezigheid op tal van activiteiten, het graag zien van de inwoners en mijn aanspreekbaarheid op het terrein. “

“We hadden opnieuw een sterke lijst waarvan naast mij ook de schepenen Kathleen Depoorter, Rob Trenson, Kurt Moens en Patrick Huyghe en de gemeenteraadsleden Kenny Ketels, Patrick De Wulf en Katrien Verstraete en OCMW-raadslid Leen Ysebaert verkozen zijn. Het doet me plezier dat ook de nieuwkomers Trui Denolf, Freddy Versprille, Stefaan Luca en Josse Verdegem verkozen zijn. Die laatste zal met zijn 21 jaar het jongste raadslid in Evergem zijn”, merkt De Maertelaere op.

Mooi palmares

Volgens hem kan N-VA met coalitiepartner CD&V en de gemeentediensten een mooi palmares voorleggen. “De gemeentefinanciën zijn gezond, met veel meer groen zorgden we voor een trendbreuk en we namen veel initiatieven om van Evergem een warme gemeente te maken. In een prima verstandhouding kon ik met eerste schepen Erik De Wispelaere (CD&V) de gemeente leiden. Die vertrouwensband van al 12 jaar leidde tot de verderzetting van de bestaande coalitie N-VA/CD&V in plaats van te kiezen voor een politiek avontuur met Groen en/of Sterk!”, argumenteert Joeri.

Hij vindt het jammer dat zijn collega’s Trenson (N-VA) en Filip Lehoucq en Martine Willems (CD&V) uit het schepencollege verdwijnen. “Als raadslid blijven ze een belangrijke rol spelen bij de begeleiding van onze nieuwe jonge schepenen. Ik betreur dat van mijn fractie zijn de raadsleden Rik Van Herck en Chris Ranschaert niet meer verkozen zijn. Politiek kan hard zijn, maar we moeten vooruit.”

“Evergem staat voor heel wat uitdagingen. Onder meer veel openbare werken, een nieuw woonzorgcentrum in Evergem en de vernieuwing van het zwembad. Ik kijk uit naar de samenwerking met de nieuwe schepenen. Voortaan zal ik op elke vergadering alvast niet meer de jongste mandataris zijn.”

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.