za. sep 21st, 2019

AKTIEF!

Jouw familieradio voor het Meetjesland

Boezemvrienden David Vercauteren en Dieter Vercauter zijn ‘golden boys’ van SamenPlus

Boezemvrienden David Vercauteren en Dieter Vercauter zijn ‘golden boys’ van SamenPlus

David Vercauteren (rechts) en zijn boezemvriend Dieter Vercauter: “De verkezingen van 2024 zijn voor mij al begonnen.” Foto: cte

Assenede –

SamenPlus haalde zondag een duidelijke overwinning en daar mag het David Vercauteren (43) en Dieter Vercauter (40) mee voor danken. De twee boezemvrienden haalden opmerkelijk hoge scores en ontpoppen zich als de ‘golden boys’ van de partij.

1176! En 649! David Vercauteren en zijn boezemvriend Dieter Vercauter twijfelen geen seconde als gevraagd wordt naar de voorkeursstemmen die ze zondag behaalden. “Wat wil je: ik heb mijn uitslag zeker al 80 keer bekeken”, zegt Dieter. Hij haalde, vanop de weinig aantrekkelijke 14de plaats, onverhoopt de hoogste score van alle nieuwkomers bij SamenPlus en treedt daarmee in de voetsporen van zijn maatje David: ook hij startte zes jaar geleden vanop plaats 13 als beste nieuwe kandidaat en klimt nu gezwind ruim boven de 1.100 stemmen.

Hun achternamen lijkt al sterk op elkaar, hun verhaal evenzeer. “We organiseren allebei héél veel”, vertelt Dieter. Kermissen, wielerwedstrijden, carnaval, straks ook nog de kerstmarkt,… “We zijn doeners, die tussen de mensen leven. Mijn tante (Elsie van de Cambrinus, nvdr), heeft 50 jaar café gehouden in Assenede. Ik liep als jongetje van 6 al tussen het volk. Ook David zijn tante (Linda van Café Moderne, nvdr.) houdt café. Ook hij stond van jongs af aan tussen de mensen. Onze levensloop loopt dus een beetje gelijk. Eerlijk: ik loop misschien soms wat te veel op straat. Maar ik doe dat graag.”

Verenigingsleven

David: “Morgen (dinsdag, het interview is maandag afgenomen, nvdr.) ga ik het schepencollege vroegtijdig verlaten om op de jaarmarkt te staan met de carnavalswerkgroep. Het verenigingsleven is voor mij heel belangrijk. Het brengt bruis in de maatschappij. Dat moét je ondersteunen. De verkiezingen van 2024 zijn voor mij vandaag al begonnen. Je moet je niet alleen het laatste jaar of de laatste maanden laten zien, je moet zes jaar actief zijn voor al die inwoners die op jou gestemd hebben.”

Tussen de mensen staan is belangrijk, Facebook en andere sociale media ook. “Ik geef het toe: ik heb een opleiding social media gevolg bij Open VLD, die dat ook promootte in de aanloop naar de verkiezingen”, zegt David. “Facebook heeft mij zeker 100 stemmen opgeleverd”, voegt Dieter er aan toe. “Je moet er niet in overdrijven, maar vrolijke positieve dingen, met af en toe eens een politieke boodschap in, dat werkt.”

Schepenambt?

Vercauteren haalde de tweede beste score bij SamenPlus, Vercauter de vijfde beste. Dat verdient, als je puur op de stemmen afgaat, twee keer een plaats in het schepencollege. Maar de ‘golden boys’ houden de boot af. “De beste vrienden zitten al zeker samen in de gemeenteraad. De rest zien wel”, klinkt het. “Donderdag zitten we voor het eerst samen met alle kandidaten. We gaan dus geen voorbarige uitspraken doen. Want SamenPlus was één groot topteam. Geen straat in Assenede de niet bezocht is.”

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.