Na dodelijk incident in Oss: ook Maldegem en Eeklo schuiven bolderkarren aan de kant

Eeklo / Waarschoot / Maldegem –

Na het vreselijke ongeval op 20 september in het Nederlandse Oss mogen elektrische bolderkarren, de zogenaamde Stints, daar niet meer de baan op van de overheid. Hier is het zo ver nog niet, maar in Eeklo en Maldegem worden ze uit voorzorg wel al aan de kant gezet.

In Maldegem werd een bolderkar op 1 september 2016 in gebruik genomen door de Adegemse buitenschoolse kinderopvang. Maar door de feiten in Nederland staat die nu aan de kant. “We hebben dat gedaan op advies van het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid”, legt schepen van Kinderopvang Annelies Lammertyn (CD&V) uit. “Het type bolderkar waarmee in Nederland het verschrikkelijk ongeval gebeurde, blijkt een van de laatste modellen te zijn, met een té sterke motor voor …

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.