za. aug 24th, 2019

AKTIEF!

Jouw familieradio voor het Meetjesland

VIDEO. Groen en Tom Dice dopen Zoutelande om tot Eeklo City: dit is het resultaat

VIDEO. Groen en Tom Dice dopen Zoutelande om tot Eeklo City: dit is het resultaat

Fleur Foré en Màtyàs Blanckaert stekken een frietje op de Markt. En hun maag keert, in het liedje, om van ‘de carrosserie’ die ze rond zich zien. Foto: emv

Eeklo –

Groen Eeklo lanceerde een opmerkelijk promotiefilmpje voor de gemeenteraadsverkiezingen op Facebook: een Eeklose cover van de monsterhit ‘Zoutelande’. Voor de gelegenheid werd het Zeeuwse kuststadje omgedoopt in Eeklo-City.

Dat Groen met Màtyàs Blanckaert en Tom Eeckhout muzikale kleppers in huis heeft, was bekend. Voeg daar nu ook maar Fleur Foré bij, want zij zingt samen met Màtyàs het duet Eeklo City, terwijl Tom voor de muzikale begeleiding zorgt.

Het liedje werd herwerkt door Màtyàs: “Ik liep er al maanden mee in mijn hoofd, maar dat lied bleef maar in de hitparade staan. Ik dacht: straks zijn de mensen het beu gehoord.” Maar dat is niet zo, want inmiddels werd het filmpje al honderden keren gedeeld en door duizenden bekeken. Auteursrechten zouden voor een niet-verkochte cover geen probleem zijn.

Content in Eeklo-City

“Ik heb het geklaag en gezaag van de mensen over Eeklo er een beetje in gestoken, maar de boodschap is toch vooral: we zijn content dat ge hier zijt, in Eeklo City! Dat contrast, dat we creëren door de muziek en door de blijdschap die van het filmpje spat, vind ik zo sterk”, zegt Màtyàs.

“Het liedje werd ingeblikt in de studio van Filip Martens op de Gentsesteenweg en de 18-jarige Gerben Steyaert zorgde voor de flitsende montage.”

Màtyàs schuwt de Eeklose toestanden niet: de Ring die op zich laat wachten, de carrosserie op de Markt die de maag doet keren,… En hij maakt reclame voor de luchtballonnen, Patjelli’s, Van Branteghem, de cuberdons…

Màtyàs, Fleur en Tom nemen vooral de zang voor hun rekening, de anderen vroegen “om de schuif (in de studio, nvdr.) niet te ver open te zetten…” Vocale pareltjes heeft hij bij zijn partijgenoten niet echt ontdekt, al kan Jannick Smessaert toch wel goed uit de voeten. “En Jan Van Streydonck zegt dat hij ooit in een bandje heeft gezongen, maar dat zal dan toch wel wreed lang geleden zijn”, lacht Màtyàs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.