Gemeente en OCMW spelden geel lintje op tegen kanker

Kaprijke – Donderdag 18 oktober 2018 is de Dag tegen Kanker. Kaprijke wil dit jaar opnieuw haar steentje bijdragen om er een dag vol solidariteit van te maken. Een dag waarop we kankerpatiënten en hun naasten een ongelooflijk hart onder de riem willen steken.

Elk jaar krijgen meer dan 40 000 Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Kanker is een ingrijpende ziekte. De behandeling vergt veel van patiënten en hun omgeving. Ook wie kanker overleeft, ondervindt vaak nog langdurige gevolgen. De ziekte kan wel steeds beter behandeld worden, waardoor het almaar meer een chronische ziekte wordt waarmee men moet (leren) omgaan. Daarom vragen we op de Dag tegen Kanker uitdrukkelijk aandacht voor mensen die kanker (gehad) hebben en voor hun omgeving.

In de week van 15 tot 22 oktober 2018 krijgen alle personeelsleden van gemeente en OCMW, leden van de adviesraden, gemeente- en OCMW-raadsleden een geel lintje om op te spelden en zo hun steun te betuigen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.