Tienermeisjes halen verweesd hondje uit drukke ochtendspits: “Niemand greep in, onbegrijpelijk”

Tienermeisjes halen verweesd hondje uit drukke ochtendspits: “Niemand greep in, onbegrijpelijk”

Noor en Arian (met één van hun eigen honden) twijfelden niet en stortten zich in het drukke verkeer. Foto: EMV

Eeklo –

De zusjes Noor en Arian De Dapper (respectievelijk 17 en 14 jaar) hebben donderdagochtend hun diervriendelijk hart getoond door een angstig verloren gelopen hondje uit de drukke ochtendspits te redden.

Noor en Arian De Dapper stonden donderdag zoals steeds aan de bushalte aan het station te wachten om de bus naar Brugge te nemen, waar beide meisjes school lopen. Plots zagen ze een klein, bang en verweesd hondje tussen het drukke autoverkeer op het Koningin Astridplein lopen. Noor en Arian, die thuis zelf twee honden hebben en dus heel grote dierenvrienden zijn, wilden het diertje helpen.

Ze lieten hun boekentassen achter in het bushokje en zetten de achtervolging op het hondje in. Noor volgde het bange hondje zelfs tot aan Hotel Shamon op de Gentsesteenweg, waar ze het angstige dier met de medewerking van een leerkracht van het College OLV ten Doorn kon te pakken krijgen.

“Trots op mijn dochters”

De kinderen brachten het hondje naar de politie, waar de chip werd uitgelezen en de eigenaars op de hoogte gebracht. Het hondje bleek uit Knesselare te komen. Het dier had er dus mogelijk al een tocht van 15 kilometer opzitten.

“Ik ben trots op onze twee dochters”, zegt mama Nathalie Buysse. “Noor en Arian waren wel bijzonder verontwaardigd en vol onbegrip over de onverschilligheid van de omstaanders aan het station. Iedereen zag duidelijk dat het beestje zwaar in de problemen zat tussen alle auto’s en vrachtwagens, maar niemand deed ook maar enige moeite om zich het lot van het hondje aan te trekken. We hebben zelf twee hondjes thuis en het idee alleen al dat niemand zich in een soortgelijke situatie over hun lot zou ontfermen, breekt ons hart.”

Te laat op school, maar directie toont begrip

Nathalie en haar dochters lanceren dan ook een warme oproep om een hart voor dieren te tonen. De meisjes kwamen overigens te laat op school, maar toen de directie hoorde wat de reden van die laattijdigheid was, toonde men gelukkig alle begrip.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.