ma. okt 14th, 2019

AKTIEF!

Jouw familieradio voor het Meetjesland

Diamanten bruiloft te Zelzate

Op donderdag 18 juli werden we in RVT Zilverbos verwacht voor de viering van de diamanten bruiloft van Georges Buysse en...

Zelzate – Op donderdag 18 juli werden we in RVT Zilverbos verwacht voor de viering van de diamanten bruiloft van Georges Buysse en Julia Van der Mynsbrugge.

Het koppel leerde elkaar kennen in textielfabriek De Wiedauw, waar Georges de nodige opleiding moest geven aan Julia. Ze vertelden nog een leuke anekdote, want het was toeval dat ze elkaar leerden kennen op de werkvloer. Julia was al op jonge leeftijd beginnen werken in een naaiatelier. Ze vond dat haar loon te laag was en daarom ging ze op eigen houtje en zonder medeweten van haar ouders op zoek naar een betere job. In die periode was er in het Gentse een bloeiende textielindustrie. Toen ze het bedrijf Galvestone passeerde, vond ze de oprit veel te lang en stapte door naar de volgende fabriek. Toen ze zich aanmeldde bij de Wiedauw kon ze direct aan de slag.

Georges en Julia huwden in 1959 te Gent en verhuisden in ’69 van Assenede naar Zelzate. Georges had voor die tijd wel een vooruitstrevende hobby: filmen en fotografie. De gemaakte foto’s ontwikkelde hij in zijn eigen donkere kamer. Zijn analoge Minolta heeft hij nog steeds, maar foto’s maken zit er niet meer in. Ook al omdat de analoge filmrolletjes moeilijk te krijgen zijn en bijna onbetaalbaar. Ze zijn nog goed bij de pinken, want de verhalen komen spontaan naar boven en ze moeten voor elkaar niet onderdoen. De gesprekken moesten worden onderbroken, want na het glaasje was het tijd voor koffie en taart.  

Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/bllco_04550513

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.