do. aug 22nd, 2019

AKTIEF!

In het Meetjesland via 105.2 – 107.6 – 107.9 FM

St-Joris Sleidinge naar interprovinciale finales Jeugdcup Het Nieuwsblad

St-Joris Sleidinge naar interprovinciale finales Jeugdcup Het Nieuwsblad

U13 Sint-Joris Sleidinge Foto: Julie Tack & Laurens De Meyere

Evergem – St-Joris Sleidinge speelt morgen, 19 mei, de interprovinciale finale van de Jeugdcup Het Nieuwsblad. Zij nemen het hierbij op tegen de winnaar van de overige vier Vlaamse provincies.

De 47ste editie van de Jeugdcup is er alweer eentje geworden om duimen en vingers bij af te likken. “Bij het begin van de Jeugdcup mochten we niet minder dan 1.616 teams verwelkomen” vertelt Danny Bijn, lid van het organiserend comité. “De Jeugdcupformule waarbij ploegen via uit- en thuiswedstrijden een pak leuke vriendschappelijke wedstrijden aangeboden krijgen, eerst in hun eigen provincie en later over de provinciegrenzen heen, blijft het uitstekend doen. Vorige week al kregen we met nog drie finaledagen voor de boeg reeds de vraag wanneer de inschrijvingen voor volgend jaar starten.” Jaar na jaar blijven ook de supporters in steeds grotere getale de weg naar de wedstrijden vinden. Tijdens de finales in Maldegem passeerden 1.877 betalende toeschouwers de kassa.

Programma

De U13 van Sint-Joris Sleidinge legden een mooi parcours af en waren afgelopen zondag in de provinciale finale in Maldegem te sterk voor SK Bellem. Zij haalden het met 1-3 en plaatsten zich zo voor de interprovinciale finale op de terreinen van SKN St-Niklaas, in de Meesterstraat in Nieuwkerken-Waas. Sint-Joris Sleidinge neemt het op tegen de provinciale winnaars van West-Vlaanderen, Vlaams-Brabant, Limburg en Antwerpen in wedstrijden van 2 maal 10 minuten. De eerste en de tweede uit het klassement spelen aanstaande zaterdag 25 mei voor de nationale titel Jeugdcup Het Nieuwsblad op de nagelnieuwe terreinen van FC Mandel United Izegem-Ingelmunster.  

Sint-Joris Sleidinge speelt morgen volgende wedstrijden :

15:00 uur : Sint-Joris Sleidinge – KFC Kontich ( Antwerpen )

16:00 uur: Sint-Joris Sleidinge – HO Veltem ( Vlaams-Brabant )

17:00 uur: Sint-Joris Sleidinge – KFC Alken ( Limburg )

18:00 uur: Sint-Joris Sleidinge – KSC Oostrozebeke (West-Vlaanderen )

Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/bleta_04410421

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.