do. aug 22nd, 2019

AKTIEF!

In het Meetjesland via 105.2 – 107.6 – 107.9 FM

Nieuwe patiënt met legionellabesmetting opgenomen in ziekenhuis

Evergem –

In het Sint-Lucas Ziekenhuis in Gent is dinsdag opnieuw iemand binnengebracht met een legionellabesmetting. De persoon komt net zoals vele van de andere slachtoffers uit Evergem. Dat brengt het aantal op 17 personen. Maandag meldde het Agentschap voor Zorg en Gezondheid ook al dat de besmetting een eerste dodelijk slachtoffer had geëist.

Opnieuw is er een besmetting van legionella vastgesteld. Dat brengt het totaal op 17 personen. Het Agentschap voor Zorg en Gezondheid was hoopvol aangezien de laatste patiënt zich zondag meldde in het ziekenhuis, maar dinsdag trok opnieuw een patiënt naar het ziekenhuis.

“Deze nieuwe patiënt kreeg de eerste ziekteklachten op 9 mei, in dezelfde periode dus als de patiënten van de afgelopen dagen. De patiënt is dus niet op een later tijdstip ziek geworden dan de andere patiënten, in dat opzicht verandert deze nieuwe patiënt niets aan onze inschatting van de situatie. Het gaat om een inwoner van de gemeente Evergem, wat opnieuw bevestigt dat de besmetting in die buurt moet gebeurd zijn”, zegt Joris Moonens, woordvoerder van het Agentschap voor Zorg en Gezondheid.

De patiënt werd opgenomen in het Gentse ziekenhuis AZ Sint-Lucas. De persoon werd op een gewone afdeling opgenomen en ligt niet op intensieve zorgen. In het ziekenhuis liggen momenteel nog twee patiënten op intensieve zorgen. Vier mensen die besmet raakten, hebben intussen het ziekenhuis kunnen verlaten. In het UZ Gent ligt één patiënt op intensieve zorgen, van wie de toestand nog altijd kritiek is.

LEES OOK. Mag ik niet meer douchen of moet ik een mondkapje dragen? Zo gevaarlijk is legionella-uitbraak (+)

Het agentschap zoekt ondertussen naar de bron, maar vreest die niet te zullen vinden. Er werden waterstalen genomen in de koeltorens in het Gentse Havengebied, maar het zal nog tot volgende week duren eer daar concrete resultaten uitkomen. Al is het mogelijk dat de bron ondertussen al verdwenen is.

Maandagavond eiste de besmetting al een eerste dodelijk slachtoffer. De vijftigjarige Hervé Férodet stierf in het UZ Gent aan de gevolgen van de legionellabesmetting.

LEES OOK. Nicht dodelijk slachtoffer legionellabesmetting: “Hij heeft nooit zelf geweten wat de diagnose was”

Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20190514_04400028

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.