wo. jul 17th, 2019

AKTieF GOLD

In het Meetjesland via 105.2 – 107.6 – 107.9 FM

Nicht dodelijk slachtoffer legionellabesmetting: “Hij heeft nooit zelf geweten wat de diagnose was”

Nicht dodelijk slachtoffer legionellabesmetting: “Hij heeft nooit zelf geweten wat de diagnose was”

Hervé Férodet stierf aan de gevolgen van de legionellabesmetting. Foto: Centers for Disease Control and Prevention

Evergem –

Hervé Férodet (50) stierf maandagmiddag in het UZ Gent aan de gevolgen van de legionellabesmetting. Al heeft hij zelf nooit geweten wat er precies aan de hand was. De man uit Kerkbrugge is bijna meteen in een kunstmatige coma gebracht. “Hij heeft ons niets kunnen vertellen”, zegt zijn nicht Tania, aangedaan door het verlies. “We zijn plots iemand verloren die ons erg dierbaar is.”

Hervé Férodet is de eerste patiënt die overleed sinds legionella uitbrak in het Oost-Vlaamse Evergem, nabij Gent. De man leed ook aan suikerziekte en was daardoor extra vatbaar. Zijn nicht Tania Braeckman is thuisverpleegster en kwam er vaak langs. Onder meer om te helpen met de inspuitingen die Hervé nodig had. Ze zag daardoor ook als een van de eersten dat er iets aan de hand was. “Hij was al een tijdje grieperig”, vertelt Tania. “Ik dacht dat het wel zou overgaan met Dafalgan, maar het beterde niet. Vorige week was hij plots erg kortademig en hij sloeg grijs uit, ik heb dan meteen een dokter laten komen.”

De huisdokter twijfelde geen moment en besloot om Hervé naar het ziekenhuis te sturen. “De MUG heeft hem naar het UZ gebracht, waar ze hem al goed kennen door de suikerziekte”, zegt zijn nicht. “Bijna meteen na zijn opname werd hij in een kunstmatige coma gebracht, om het hem wat comfortabeler te maken.”

De dag nadien werd de familie samengeroepen, er was slecht nieuws. “Volgens de dokters ging het een moeilijk verhaal worden. Ze hebben hem met de beste zorgen behandeld, maar hij takelde af. Hij was al tien kilo kwijt. Maandag is hij gestorven.”

Erg geliefd

Het is frusterend voor de familie dat ze niet weten wat er precies is gebeurd. “Omdat Hervé vrijwel meteen in coma is gegaan, wist hij zelf niet eens dat het om legionella ging. Hij heeft ons dus ook niets kunnen vertellen.” Hoe hij besmet is geraakt, is dus een raadsel. “De ene zegt dit, de andere dat. We weten het niet. Maar we zijn wel iemand dierbaar verloren”, zegt Tania. “Ik hoop dat ze de oorzaak vinden en dat er maatregelen getroffen worden, maar het is erg dat er eerst iemand moet sterven.”

Hervé was erg geliefd. Hij woonde een lange tijd in Frankrijk, maar keerde zo’n tien jaar geleden terug naar België. Hij woonde alleen in Kerkbrugge, een plaats in de Gentse kanaalzone, vlakbij Evergem. Hervé kon door zijn ziekte niet meer werken, maar hij deed wat hij kon. “Hij bracht mijn zoon naar school of hielp met klusjes in huis. Hij heeft mij echt veel geholpen.”

LEES OOK. Besmetting wellicht vanuit koeltorens in Gentse havengebied

Alle patiënten die nu nog in het ziekenhuis liggen zijn tussen 25 en 90 jaar oud en worden intensief behandeld met antibiotica.

Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20190514_04399619

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.