wo. jul 17th, 2019

AKTieF GOLD

In het Meetjesland via 105.2 – 107.6 – 107.9 FM

Natan (21) begon als straatmuzikant maar maakt nu furore als drummer bij Amerikaanse blueslegende

Natan (21) begon als straatmuzikant maar maakt nu furore als drummer bij Amerikaanse blueslegende

Neal Black (vlnr) en de Evergemse drummer Natan Goessens tijdens een optreden. Foto: Alain Van den Hende

Evergem –

In music pub The Crossover treedt zaterdag 20 april de Amerikaanse songwriter, blueszanger en -gitarist Neal Black (55) op met zijn band The Healers. Drummer van dat kwartet is Natan Goessens. Die Evergemnaar studeert voor bachelor jazz- en bluesdrummer aan het Lemmensinstituut en maakt furore door met de blueslegende een tournee te maken door Europa.

Muziek zit Natan in de genen. Via vader Michel, singer-songwriter van in het Sleins dialect gezongen liedjes, werd Natan van kindsbeen af in muziek ondergedompeld. Vrienden van zijn papa leerden hem drummen.

Geen wonder dat hij later als tiener met enkele maten straatconcerten gaf tijdens de Gentse Feesten en in de school voor muziek en dans Muda het secundair onderwijs afwerkte.

Bluesklassiekers

“Uit die straatconcerten groeide de band Bluebird. Aanvankelijk kende ik weinig van blues. Ik speelde eerst percussie en cajon, maar geleidelijk leerde ik de bluesklassiekers kennen. Nu toer ik met een blueslegende en in het najaar sta ik met Archie Lee Hooker, de neef van grootmeester John Lee Hooker, in Lyon op het podium. Bovendien noemt het bluesmagazine Back to the Roots me de beste Belgische bluesdrummer. Het gaat verrassend snel”, vertelt Natan.

Met Bluebird nam hij live een cd op en vorige zomer mocht hij met die bleusband in Gent het voorprogramma spelen van Neal Black.

“Die naar Zuid-Frankrijk verkaste Texaan vroeg me per mail of ik op zijn Europees tournee wou drummen. Hij is zeer lovend over mijn manier van spelen. Hoewel ik nog een eindwerk en bachelorproef moet afmaken, ging ik graag in op zijn aanbod. ”, zegt Goessens.

Volgens hem is het verschil tussen optreden met Bluebird en Neal zeer groot.

“Voor zijn bluesrock moet ook ik meer decibels produceren. Ook dat was voor mij een aanpassing. Ik ben blij dat ik het al zo ver schopte, maar dat ik dankzij veel inspanningen. Van Neal kreeg ik een setlist met dertig nummers. Die leerde ik spelen tijdens onze eerste toer. Ik kijk nu vooral uit naar het optreden in The Crossover. Dat is voor mij een thuismatch.”

Zaterdag 20 april om 20.30 uur in The Crossover, Langerbrugge-Eiland 1, Terdonk (Gent), telefoon 0478-61.35.57. Gratis

Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20190415_04331124

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.