wo. jul 17th, 2019

AKTieF GOLD

In het Meetjesland via 105.2 – 107.6 – 107.9 FM

Ex-Rode Duivel lanceert oproep om bekend voetbaltoernooi voor jongeren verder te organiseren

Ex-Rode Duivel lanceert oproep om bekend voetbaltoernooi voor jongeren verder te organiseren

De organisatoren en de scheidsrechtersploeg voor de komende 24ste editie van de U13Cup. Foto: emt

Assenede –

Met de komst van de Kia Football Academy uit Iran heeft de prestigieuze U13Cup de zoveelste primeur vast. “Nooit heb ik durven dromen dat Bassevelde zelfs daar bekend zou raken”, vertelde toernooidirecteur John De Pauw tijdens de lotingshow.

Met minister Alexander De Croo (Open VLD) stond een opgemerkt figuur op het podium tijdens de lotingshow voor de 24ste U13Cup in Bassevelde. “Wat jullie hier verwezenlijken is gewoon top”, vertelde de minister tijdens zijn babbeltje met Sporza-verslaggever Tom Boudeweel. Eenzelfde boodschap hoorde de zaal ex-miss België Evelien Hoste en topscheidsrechter Bram Van Driessche. “Ik heb bijna alle edities van de U13Cup meegemaakt”, verklapte de scheidsrechter. “Ik zal nooit vergeten hoe ik jaren geleden voor de eerste keer uitgenodigd werd om hier te komen fluiten. Het was na een wedstrijd in Balgerhoeke toen ik nog actief was in 4de provinciale. Elk jaar kom ik heel graag terug. Wat Bassevelde presteert zie je nergens. Dit tornooi steekt ver boven de andere uit.”

Huzarenstukje

Toch lijkt het voortbestaan van de U13Cup op Basseveldse bodem nog geen evidentie. Toernooidirecteur John De Pauw weet als geen ander hoe groot de inspanningen zijn om een toernooi van dergelijk formaat op de kaart te zetten. “Het is elk jaar opnieuw een huzarenstuk om de U13Cup op de rails te krijgen. Dit jaar geen Barcelona of Ajax Amsterdam. Dat is jammer, maar de vervangers zijn niet minder boeiend. Tientallen ploegen klopten de afgelopen maanden aan de deur met de vraag of ze mochten deelnemen. Sportief blijft de U13Cup een voltreffer van formaat.”

“Net als in het verleden blijven we de internationale kaart trekken. Atletico Madrid uit Spanje, Crossfire Premier SC uit de USA, de Kia Football Academy uit Teheran in Iran, het zijn de speerpunten voor de komende editie van 1 en 2 juni. Een weekend waar veel van verwacht wordt en waar veel van afhangt.”

Het was uitgerekend de man waar alles ooit om begon, Maarten Martens himself, die met een hoopvolle boodschap de show mocht afronden. Met de inzet van zovelen moet een 25ste U13Cup in 2020 er ook inzitten”, besloot Martens zijn podiumgesprek.

Meteen verwoorde hij de vurige wens van de zovele liefhebbers van het jeugdvoetbal in het Meetjesland, Vlaanderen en ver daar buiten.

Lotingschema op www.U13cup.be

Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20190415_04331167

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.