ma. jul 22nd, 2019

AKTieF GOLD

In het Meetjesland via 105.2 – 107.6 – 107.9 FM

De fietsers blijven er maar vallen en op de herstelling is het nog maanden wachten, dus bricoleert deze gemeente maar zelf waarschuwingsborden

De fietsers blijven er maar vallen en op de herstelling is het nog maanden wachten, dus bricoleert deze gemeente maar zelf waarschuwingsborden

Fietsers worden voortaan gewaarschuwd als ze in de buurt komen van de overwegen op de Gentse Steenweg en de Oude Staatsbaan. Foto: mye

Maldegem –

Het gemeentebestuur heeft aan beide zijden van de spoorwegovergangen in de Gentse Steenweg en Oude Staatsbaan borden geplaatst om fietsers te waarschuwen voor de slechte staat van de overweg.

De borden werden er gezet na een reeks van toch wel zware valpartijen met fietsers aan beide spoorwegovergangen. Zo raakte vorige maand nog een wielertoerist uit het West-Vlaamse Marke levensgevaarlijk gewond aan de Gentse Steenweg toen hij met zijn wielen tussen de sporen sukkelde en op zijn hoofd viel.

Genoeg reden tot actie, vond burgemeester Bart Van Hulle (Open VLD). Aan beide zijden van de overwegen op de Gentse Steenweg en Oude Staatsbaan werden deze week opvallende borden geplaatst. Fietsers worden zo gewaarschuwd om voorzichtig over de spoorwegovergang te rijden. “We hebben de borden zelf gemaakt. Als gemeente heb je daar namelijk de bevoegdheid voor. We hebben ons hiervoor laten inspireren vanuit Nederland. Ze zijn zeer opvallend, in fluokleur, en ‘s avonds reflecteren ze het licht”, zegt Van Hulle.

Start werken in oktober

In het najaar worden de spoorwegovergangen zelf verkeersveiliger gemaakt. “Door een technische ingreep gaan we de ruimte tussen de sporen en de weg verminderen van achttien naar twee centimeter”, zegt de burgemeester, die de werken liever vlugger zag uitgevoerd worden. “Maar we zijn geen eigenaar van de overweg. Dat is de NMBS, die de uitbating van de spoorweg in concessie gegeven heeft aan de vzw Stoomcentrum. We zitten dus met drie partijen rond de tafel, maar iedereen is er zich van bewust dat er iets moet gebeuren. Daarnaast moet het materiaal besteld en de werken natuurlijk nog uitgevoerd worden. Die werken beginnen in oktober.”

De aanpassingen kosten de gemeente meer dan 100.000 euro. “Dit is een serieuze investering, maar die is het zeker waard”, besluit burgemeester Van Hulle.

Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20190412_04318001

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.