wo. jul 17th, 2019

AKTieF GOLD

In het Meetjesland via 105.2 – 107.6 – 107.9 FM

PMD zak wordt ruim goedkoper

PMD zak wordt ruim goedkoper

Voor een nieuwe rol van twintig zakken betaal je voortaan drie in plaats van vijf euro. Foto: Koen Van Waesberghe

Zelzate – Vanaf 1 april wordt het scheiden van afval goedkoper. De inhoud van de blauwe PMD zak wordt uitgebreider en op de koop toe wordt de zak tot veertig procent goedkoper. Milieuschepen Steven De Vuyst (PVDA) roept de Zelzatenaar op deze te gebruiken.

IDM, de Intercomunale Durme-Moervaart, die instaat voor onze afvalophaling en -verwerking wijzigt de regels voor de blauwe PMD-zak. Vanaf 1 april kann je er naast de gebruikelijke flessen, flacons en drankverpakkingen ook schaaltjes, vlootjes, bakjes, potjes, tubes, folies en zelfs wegwerpzakjes in kwijt. Ook metalen verpakking zoals spuitbussen van voeding en cosmetica, aluminium bakjes en schaaltjes, deksels, doppen en kroonkurken kun je er, naast de gewone drank- en conservenblikken, in kwijt.

Schepen voor milieu Steven De Vuyst (PVDA) meldt ook dat de zak tien cent goedkoper wordt, hij kost dan vijftien cent wat toch een prijsvermindering is met veertig procent, “voor een rol van twintig nieuwe blauwe zakken betaal je voortaan drie in plaats van vijf euro”, rekende hij ons voor.

“Door deze verruimde inzameling kan de afvalberg met acht kilogram per inwoner op jaarbasis verminderd worden. Als er beter wordt gesorteerd bespaart men op de diftarfactuur”, zegt De Vuyst nog. En met een goedkopere blauwe zak besparen we met zijn allen dus twee keer, een win-win situatie dus.

Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/blkva_04268097

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.