wo. jul 17th, 2019

AKTieF GOLD

In het Meetjesland via 105.2 – 107.6 – 107.9 FM

Leerkrachten basisschool ‘De Reigers’ hielden dinsdag ludieke actie aan hun poorten

Leerkrachten basisschool ‘De Reigers’ hielden dinsdag ludieke actie aan hun poorten

Na het gezamelijk ontbijt zullen de leerkrachten een brief schrijven naar Vlaams Minister van Onderwijs, Hilde Crevits (CD&V). Foto: Koen Van Waesberghe

Zelzate – Op 20 maart staken de leerkrachten, het is de grootste actie in twintig jaar. De leerkrachten van basisschool De Reigers hielden dinsdag al een ludieke actie aan hun poorten.

De vier onderwijsvakbonden, COC, COV, ACOD Onderwijs en VSOA Onderwijs, roepen op tot een algemene onderwijsstaking op woensdag. De stakingsbereidheid zal heel groot zijn, vooral in het kleuter- en lager onderwijs. De leerkrachten van basisschool De Reigers zullen woensdag, na het gezamenlijk ontbijt op een geheime locatie, een brief schrijven naar kop van jut, Vlaams minister van onderwijs Hilde Crevits (CD&V).

“Wat het meeste zorgen baart is dat de leerkrachten niet meer aan de zorgnoden kunnen voldoen, zowel omwille van het M-decreet maar ook omdat vele andere kinderen met specifieke noden zitten. En een tweede grief die vaak terugkeert bij het onderwijspersoneel is dat het werk en de privé volledig door mekaar zijn gaan lopen.” zegt Nancy Libert, algemeen secretaris van ACOD Onderwijs.

Gemeentelijke opvangen niet extra open

De scholen zullen tijdens de staking in principe gesloten zijn omdat zo goed als elke leerkracht wil meedoen aan de actie. Onze redactie belde naar de vijf scholen in Zelzate met de vraag of er opvang is:

In de gemeenteschool ‘De Krekel’ in de Emiel Caluslaan is er opvang voorzien, de kleuters van ‘Het Krekeltje’ uit de Schwarzenbeklaan zullen naar de andere school gebracht worden.

Bij ‘Sint-Laurens’ in het centrum van de gemeente zal er opvang voorzien worden: “We vragen om de kinderen thuis te houden die dag”, zegt directeur Mieke Smet, “de school zal wel toezicht houden voor de aanwezige kinderen”

Bij ‘Sint-Laurens’ op de Assenedesteenweg is er dan weer geen opvang voorzien: “uit een personeelsbevraging blijkt dat het aantal niet-stakende leerkrachten ontoereikend zal zijn om een normale schooldag te organiseren en de school open te houden”, klinkt het in een brief die de ouders kregen.

Geen opvang bij De Reigers en Sint-Laurens Zelzate-West

Ook bij ‘De Reigers’ in de Leegstraat is er geen opvang voorzien: “Er zijn geen teamleden aanwezig om te zorgen voor doelmatig en veilig toezicht. Bijgevolg kunnen de leerlingen door overmacht niet naar school komen”, klinkt het daar.

De twee gemeentelijke kinderopvangen, ‘Villa Wapiwi’ in de Chalmetlaan en ‘De Speelwolk’ op het Hoogbouwplein zijn open zoals op een gewone woensdagse schooldag, Vanaf 7 uur tot de normale schoolaanvangsuren en vanaf 11 uur voor Villa Wapiwi en vanaf 12 uur voor De Speelwolk, beide tot 18 uur.

Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/blkva_04268272

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.