ma. okt 14th, 2019

AKTIEF!

Jouw familieradio voor het Meetjesland

Geen celstraf voor stelende junk, wel doorverwijzing naar psychiatrie

Gent / Maldegem / Brugge –

Een 32-jarige junk uit Brugge die terechtstond voor het stelen van onder meer een kostbare verzameling stripverhalen in Gent, is maandag veroordeeld tot 30 maanden cel met uitstel. De man moet niet naar de cel omdat hij zo snel mogelijk moet worden opgenomen in de psychiatrie.

Een slachtoffer uit Maldegem verloor 16.000 euro aan de dertiger uit Brugge, die steevast op dezelfde manier te werk en zich richtte op oudere of kwetsbare personen. “Hij won hun vertrouwen en ging dan met hun spullen aan de haal”, klonk het bij het parket. Een andere slachtoffer dat zelf aan de drank en drugs zat, zag 5.000 euro van haar rekening verdwijnen.

Stripverhalen

Bij een ouder koppel uit Gent ging de man aan de haal met een kostbare collectie stripverhalen. “En een tekening van striptekenaar Bob De Moor. De man is al lang overleden, die tekening was me dierbaar”, klonk het. Het koppel vroeg 10.000 euro schadevergoeding, maar krijgt voorlopig 2.500 euro toegewezen. “De politie had tijdens het onderzoek een koffer met heel wat van uw strips in beslag genomen bij de beklaagde”, legde de rechter maandag uit. “Die zal eerst aan jullie worden teruggeven, waarna jullie de precieze schade kunnen vaststellen”, klonk het.

Psychiatrie

De man werd maandag veroordeeld tot 30 maanden cel, volledig met uitstel. “Gezien uw toestand hoort u volgens mij niet thuis in de cel”, zei de rechter. “U moet zo snel mogelijk residentieel worden opgenomen in de psychiatrie, waar men u zal helpen.” De man, die al meermaals straffen met uitstel kreeg en nog twaalf onderzoeken tegen hem heeft lopen, krijgt dus andermaal een kans van de rechtbank. “Maar als u deze niet grijpt, gaat lang achter de tralies verdwijnen”, besloot de rechter.

Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20190311_04245704

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.