ma. okt 14th, 2019

AKTIEF!

Jouw familieradio voor het Meetjesland

Assenede verliest eervol bij de leider

Assenede – Verdienstelijke wedstrijd van de bezoekers bij leider Latem. Tot op het uur hielden beide ploegen elkaar in evenwicht maar een opportunistische Berwouts en een rode kaart voor bezoeker Snoeck beslisten over winst en verlies. Latem blijft autoritair leider, Assenede blijft in gevaarlijke regionen onderaan.

FC Sint-Martens-Latem: Tim Hélin, Thibaut Gouteyn, Lorenzo Berwouts (81’ Arthur Massche), Jeff Hauspy, Sven Naudts (46’ Benjamin Heyde), Sandrijn De Schepper, Kjell Van der Haeghen, Gilles Deceuninck, Lorenzo Vankeymeulen, Tim Vermeulen (71’ Stijn Hoebeke) en Kevin Fiers.
FC Assenede:  Giovani Bonne, Lennert Aerts, Bruno Van Ootegem, Jeroen Van Dooren, Derrit Longueville, Lorenzo Lammens (63’ Karel Willems), Dylan Verstraeten, Niels Snoeck, Kristof Speeckaert, Jarno Notteboom en Ian De Maesschalck (59’ Cedric Van Cleemputte)
Doelpunten: 72’ en 82’ Berwouts 1-0 en 2-0
Gele kaarten: Van der Haeghen, Lammens en Snoeck (tweemaal)
Rode kaart: 75’ Snoeck (tweemaal geel)
Scheidsrechters: David Stevens, Pieter Vandamme en William Baeke

De supporters zagen een heel evenwichtige eerste helft. Beide ploegen hadden één grote kans maar Latem viseerde de paal, Assenede de verkeerde kant van de paal, 0-0 was een juist ruststand. Latem kwam furieus uit de kleedkamer, de bezoekers probeerden geen schade op te lopen maar topschutter Berwouts lukte twintig minuten voor het einde zijn dertigste doelpunt van het seizoen. Snoeck werd toen onnodig uitgesloten na een onschuldig kopduel en dan weet je dat het heel moeilijk wordt voor de veertiende uit de stand tegen de leider. Acht minuten voor affluiten verdubbelde Berwouts de thuisvoorsprong na een aarzeling in de Asseneedse verdediging.

Ook Ertvelde verloor, thuis met 0-2 van Meetjesland. Maldegem verloor verrassend van Sint-Laureins met 0-1 en Merendree-Lovendegem eindigde op een vooroorlogse 4-4.

Latem blijft uiteraard leider met 56 punten en dit zijn er elf meer dan Zomergem dat zondag aantreedt bij Poesele. Assenede blijft veertiende met 23 punten, Ertvelde blijft vijftiende met 22 punten en Waarschoot blijft achter met dertien punten. Zondag ontvangt Sleidinge Waarschoot, Bellem ontvangt Kleit en Lembeke tenslotte is gastheer voor Zeveren. 

Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/blkva_04243354

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.