za. aug 24th, 2019

AKTIEF!

Jouw familieradio voor het Meetjesland

Eén gouden, twee zilveren en één bronzen judomedaille

Zelzate – Afgelopen weekend gingen in het West-Vlaamse Tielt de Vlaamse judokampioenschappen door voor de U15, U18 en U21. Arun Deleersnyder en Thomas De Rubbel van de Zelzaatse judoclub traden er aan, evenals de drie zussen Angelina, Alessandra en Alissia Bombello die nu aangesloten zijn bij Eeklo.

Arun Deleersnyder verliet op 1 januari 2019 de leeftijdscategorie van U15, waardoor ze in de zwaardere categorie van U18 terecht kwam. Na één maand bij die U18 kwam de eerste echte uitdaging met de Oost-Vlaamse kampioenschappen in Aalter. Daar bereikte ze met ipponzeges een bronzen medaille, enkel een gedreven tweedejaars U18 hielden haar van het goud. Afgelopen zaterdag moest ze aantreden voor het Vlaams Kampioenschap maar kreeg ze met griep af te rekenen. In de reeks -63 kg moest ze, als bruine gordel, beginnen tegen Kara MIntjens, een zwarte gordel die ze meteen verraste met een ofopperingsworp. Daarna probeerde ze dit nog eens maar werd gecounterd door een wurggreep waardoor ze moest afkloppen; Weg zege en hopen dat diezelfde Mintjens verder doorging in de volgende wedstrijd. Niets was echter minder waar waardoor ook de herkansingen aan Deleersnyder voorbij gingen.

Drie zussen pakken elk een medaille

Angelina Bombello, die aangesloten is bij de Judoclub uit Eeklo, trad ook zaterdag aan bij de U18, -57 kg klasse. De eerste ronde was ze vrijgeloot waarna ze tweemaal de overwinning behaalde tegen Sara Vereecke uit Ardooie, de Belgische kampioene van 2018, met ippon en Giulia De Kreuk uit Antwerpen, ook met ippon. In de finale was Melissa Vergote van Judoclub Asahi 90 Kruishoutem te sterk, ze verloor door drie strafpunten.

Nog bij de U18 maar dan in dezelfde gewichtsklasse als Arun Deleersnyder won Alessandra Bombello in de eerste ronde met ippon van Marisha D’Hooge uit Boom/Schelle. De volgende ronde was ze te sterk voor Evi Persyn uit Moorsele, ook met ippon, en in de halve finale versloeg ze Marthe Danneel uit Ieper, alweer met ippon. De finale verloor ze met ippon van Elise Smekens uit Hamme.

Op zondag was het de beurt aan de U15 judoka’s met Thomas De Rubbel. Op 2 februari won hij goud door allemaal ipponzeges, de laatste twee in amper zes seconden. In Tielt vocht hij in de -60 kg; categorie en zijn eerste wedstrijd was direct een ipponoverwinning na drie seconden. De volgende wedstrijd verloor hij echter door drie strafpunten en een verlies van -10. Hij kon echter doorgaan naar de herkansingen en deze opening liet hij zich niet ontglippen. Na zes seconden won hij die met een opofferingsworp van +10

Bij de U21 in de gewichtsklasse tot 63 kg; won Alissia Bombello de gouden medaille. Ze won achtereenvolgens van Morghot Binon uit Auderghem met ippon, Sien Bruggeman uit Koksijde met waza-ari en Eva De Mits uit Lommel met ippon. In de finale was ze sterker dan Amber Simoens, ook met ippon.

Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/blkva_04169134

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.