KVV verliest in slotminuten, Merelbeke pakt tweede periode

KVV verliest in slotminuten, Merelbeke pakt tweede periode

De bezoekers vierden een bescheiden feestje na hun twaalfde seizoensoverwinning Foto: Koen Van Waesberghe

Zelzate – Ondanks een beresterke thuisdoelman moest KVV Zelzate in de slotminuten een gelijkspel uit handen geven. Daardoor haalt het 0 op 9 in zijn laatste drie wedstrijden. Aan de rust stond het 1-1 maar in de extra tijd van de tweede helft lag een aarzeling in de thuisverdediging aan de basis van het verlies. Merelbeke speelde gelijk waardoor het de tweede periodetitel pakt.

KVV Zelzate: Fréderique De Vleesschauwer, Stijn Cools-Ceuppens, Ennio Martens, Doran Mertens (85’ Semih Ede), Nicolas Van Buyten, Thomas Ampe, Jelte De Coninck, Emmanuel Annor, Tjorven Quintelier, Richard Antwi-Manu (73’ Tars Notteboom) en Jens Vandenhende.
RFC Wetteren: Gertjan Verhoeven, Yannick Van de Sompel, Yannick Euvrard, Nick Van der Zyp, Giovanni Delannoy, Koen Pouillon (72’ Robin Baert), Lucas De Guchteneire, Yoran Bliki, Fabio Lo Guidice, Glen Deham en Karel Van Lierde (57’ Daan De Pever.
Doelpunten: 35‘ De Coninck 1-0, 44‘ Lo Guidice 1-1 en 90+2’ Euvrard 1-2
Gele kaarten: Antwi-Manu en Pouillon
Scheidsrechters: Sander Opsomer, Ruben Calluy en Bernardus Van Hofwegen

Na de studieronde van een klein kwartier was Mertens te verrast toen hij werd afgezonderd voor Verhoeven, aan de overzijde ging een poging van Lo Guidice eerst over en ook een kopbal van ex-KVV’er De Guchteneire was hetzelfde lot beschoren. Op het halfuur kwam Lo Guidice alleen voor De Vleesschauwer maar zijn afwerking was te zwak. Tien minuten voor de rust bereikte een lange bal De Coninck, Verhoeven aarzelde en de aanvaller scoorde zijn zesde competitiedoelpunt. Aan de overzijde mikten Van der Zyp en Pouillon op de lat, Lo Guidice knalde vanuit een onmogelijke hoek hard de gelijkmaker tegen de touwen.

De bezoekers openden de debatten na de rust: Lo Guidice stak op rechts door tot bij Pouillon, op zijn strakke voorzet was niemand gevolgd en op een kopbal van De Guchteneire, na corner van alweer Lo Guidice, had De Vleesschauwer een kattensprong in petto. Beide ploegen leken genoegen te nemen met een gelijkspel tot De Vleesschauwer gepast in de voeten moest van Delannoy. In de toegevoegde tijd verkeek Vandenhende zich op een diepe bal, Van der Zyp gooide ver in, de bal bleef in de kluts hangen en Euvrard kon de bezoekers alsnog de drie, niet onverdiende, punten schenken.

Leider Merelbeke speelde 3-3 gelijk tegen Torhout en Wingene won met 0-2 bij Woluwe/Zaventem. Zwevezele versloeg Oostkamp met 5-2, Lebbeke verloor zaterdag met 3-1 van Melsele en Lede verloor met 0-1 van Wolvertem/Merchtem. Kampenhout speelde 1-1 gelijk tegen Wervik en Stekene versloeg Pepingen/Halle met 2-0.

Sander Van Cauwenberg komt van Temse, nieuwe doelman staat op punt te tekenen

Merelbeke heeft als leider 43 punten, Wetteren volgt met 41 punten, Wingene heeft 37 punten en Pepingen/Halle heeft 36 punten. Op de vijfde plaats staan Zwevezele, KVV en Lebbeke met elk 32 punten, Melsele is achtste met 29 punten.

Stekene en Lede zijn negende met 27 punten, Wolvertem/Merchtem heeft als elfde 26 punten, Kampenhout als twaalfde 21 punten en Wervik als dertiende 20 punten. Woluwe/Zaventem, Torhout en Oostkamp sluiten het klassement met respectievelijk zestien, veertien en alf punten.

Na Zwevezele, dat de eerste periode pakte, won Merelbeke met 24 punten de tweede periode. Wetteren strandt op één punt, Pepingen/Halle heeft vier punten achter en Melsele, Lebbeke en Wingen eindigen op een vijfpuntenkloof. Wolvertem/Merchtem eindigt met zeven punten achter, KVV eindigt halfweg met negen punten op de leider.

Volgende zondag start de derde periode: KVV trekt dan eerst naar Pepingen/Halle alvorens Stekene te ontvangen. In die laatste periode van tien wedstrijden speelt het viermaal thuis en zesmaal uit.

Ondertussen is een nieuwe inkomende transfer gerealiseerd: de twintigjare Sander Van Cauwenberg komt over van KSV Temse. Hij begon zijn voetbalcarrière bij Grembergen. Op tienjarige leeftijd trok hij naar Sporting Lokeren waardoor hij enkele selecties haalde bij de U17 van de Nationale Rode Duivels. Op zijn zeventiende trok hij naar Temse waar hij dit seizoen een vaste waarde werd als rechtsachter. Vandaag zou de club ook samenzitten met een nieuwe doelman.

Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/blkva_04166695

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.