za. aug 24th, 2019

AKTIEF!

Jouw familieradio voor het Meetjesland

Ze waren bang uit de boot te vallen maar nu is er goed nieuws voor de veldritfans

Ze waren bang uit de boot te vallen maar nu is er goed nieuws voor de veldritfansMathieu van der Poel won de editie in 2017 en zal mogelijk ook op 8 september van de partij zijn. Foto: Velofans

Eeklo –

De kogel is door de kerk: op 8 september 2019 wordt na een jaartje afwezigheid opnieuw een cyclocross georganiseerd rond het Sportpark in Eeklo. De wedstrijd wordt de opener van het Belgische veldritseizoen en zal rechtstreeks worden uitgezonden door VTM.

Eeklo heeft een grote cyclocrosstraditie. Zo is het onder meer de stad van Erik en Roger De Vlaeminck en wordt er sinds jaar en dag een veldrit georganiseerd. De Grote Prijs Stad Eeklo vond lange tijd plaats in het industriepark waar de grootste sterren van het veld het publiek tal van spannende crossen bezorgden. Niemand minder dan Sven Nys won maar liefst zes keer.

In 2017 werd de cyclocross van Eeklo een Brico Cross en verhuisde de wedstrijd naar de terreinen rond de sporthal. Sindsdien maakt hij deel uit van een reeks overkoepelende wedstrijden die rechtstreeks worden uitgezonden op VTM. De cross in Eeklo wordt afwisselend georganiseerd met de cross op en rond de Muur van Geraardsbergen.

In 2019 is het dus opnieuw de beurt aan Eeklo. “Meer bepaald op 8 september”, zegt schepen voor Sport Marc Windey (SMS). “We hadden gehoopt op een plaatsje wat later in het jaar, maar de beslissing werd genomen door de UCI (Internationale Wielerunie). Het was dat of geen cross.”

De geruchten dat het nieuwe stadsbestuur niet enthousiast zou zijn om een cyclocross te organiseren, kunnen na dit nieuws de prullenbak in. Windey: “We gaan er vol voor. De cross in Eeklo wordt de opener van het nieuwe veldritseizoen. We willen er een groot sportevenement van maken met allerlei randanimatie.”

De organisatie van de cyclocross vergt wel een behoorlijke inspanning. “Contractueel is vastgelegd dat de stad dertigduizend euro subsidies geeft aan de organisatie”, legt Windey uit. “Dat bedrag, gecombineerd met de logistieke steun die we moeten bieden, maakt dat we minstens vierduizend bezoekers nodig hebben om break-even te draaien.”

Troeven

Het wegseizoen is dan nog volop aan de gang met de Ronde van Spanje. Die concurrentie vormt een serieuze uitdaging voor de cyclocross. “Maar we hebben ook heel wat troeven. Op de terreinen van het Sportpark liggen heuvels en andere natuurlijke hindernissen. Ideaal dus om een attractief en uitdagend parcours uit te tekenen. Ook de mooie accommodatie van het Sportpark is een pluspunt. Maar het belangrijkste zal zijn om een sterk deelnemersveld aan de start te krijgen. Dat is nog altijd de beste garantie op veel volk”, besluit Windey.

Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20190208_04161827

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.