za. aug 24th, 2019

AKTIEF!

Jouw familieradio voor het Meetjesland

Vergeet Tinder of stress van speeddates, hier krijg je heel weekend de tijd elkaar te leren kennen

Vergeet Tinder of stress van speeddates, hier krijg je heel weekend de tijd elkaar te leren kennen

Sara Stockman (links) en Evelien Tanghe lanceerden onlangs hun vragenlijst, die je kan invullen via hun Facebookpagina. Foto: svg

Assenede –

Psychologe Evelien Tanghe en sociologe Sara Stockman hebben een missie: daten opnieuw herleiden tot de essentie. Daarom bedachten ze A bit MORE. “We willen een alternatief bieden voor het passieve en oppervlakkige swipen.”

Evelien en Sara zijn beide jonge mama’s en hebben allebei een vriend. Ze vinden dat het fenomeen ‘daten’ opnieuw herleid moet worden tot zijn essentie.

“We merken dat het voor veel van onze single vrienden niet evident is om iemand te leren kennen met wie ze een relatie willen of kunnen beginnen”, zegt Evelien.

“Velen onder hen gaan via Tinder op zoek naar andere vrijgezellen of doen mee aan een speeddate-evenement. Dat gaat vaak gepaard met stress en frustraties. Ze moeten zichzelf voortdurend verkopen en de uitkomst is steeds onzeker. Wie een slechte eerste indruk maakte, krijgt maar zelden de kans om het goed te maken.”

Oppervlakkigheid

Vanuit de frustraties van hun vrienden leerden de Gentse Evelien en Sara uit Assenede dat de ware ontmoeten, elkaar echt leren kennen, ondergeschikt lijkt geworden tijdens het daten. De oppervlakkigheid regeert. Daarom bedachten ze A bit MORE.

“Een alternatief voor het passieve en oppervlakkige swipen”, legt Sara uit. “Wie op date gaat, zou nieuwsgierig moeten zijn naar de ander en er tijd voor maken. Een date zou garant moeten staan voor samen ongedwongen plezier maken zonder te veel te moeten nadenken over selfies en interessante quotes.”

“Het doel van A bit MORE is om gelijkgestemden samen te brengen en de kiem te leggen van langdurige relaties met veel liefde.”

Om die ambitie waar te maken, bedachten ze een concept dat het midden houdt tussen Hotel Römantiek en Blind Getrouwd.

“Ons basisidee is om een groep vrijgezellen samen te brengen en hen de kans te geven om elkaar te leren kennen tijdens een tweedaagse in een ongedwongen kader”, zegt Evelien. “Bovendien zullen we de aanwezigen een duwtje in de rug geven. Op basis van wetenschappelijk onderzoek, uitgebreide vragenlijsten en interviews zullen we proberen de vrijgezellen zo goed mogelijk aan elkaar te koppelen. De selectie van de vrijgezellen die mee kunnen op weekend zal dus afhankelijk zijn van de match die ze hebben met de anderen.”

“Wie er de eerste keer niet bij is, hoeft echter niet te treuren”, vult Sara aan. “We plannen voorlopig minstens twee weekends, maar hopelijk komen er in de toekomst nog bij. Tijdens zo’n weekend creëren we een stijlvolle en ontspannende sfeer waarbinnen we de vrijgezellen de tijd geven om elkaar beter en ‘echt’ te leren kennen. “

“In het slechtste geval leren de vrijgezellen die deelnemen een hoop nieuwe mensen kennen tijdens een leuk weekend. In het beste geval ontmoet je de liefde van je leven”, besluit Sara.

www.facebook.com/AbitMOREGent, inschrijvingen gericht op mensen tussen 28 en 38 jaar. Het volledige weekend kost 350 euro.

Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20190208_04161770

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.