za. aug 24th, 2019

AKTIEF!

Jouw familieradio voor het Meetjesland

Textieldoeken bedrukken tot een grootte van honderd meter: voor dit bedrijf geen probleem

Evergem –Beelden en teksten drukken op textiel, polyvinylchloride (PVC) of andere kunststoffen is voor het publiciteitsbedrijf Acream geen probleem. Het jonge bedrijf, gevestigd in een voormalige bandencentrale, heeft daarvoor de nodige machines en know-how. Het telt acht werknemers en zoekt nog een extra personeelslid.

Mohammed Tazul Islam (42) is de zaakvoerder van Acream. Hij komt uit Bangladesh en woont al zes jaar in België. Hij leidde het bedrijf met Frank Dieryckx, een West-Vlaming die naar Gent verhuisde, maar die is onlangs overleden.

“Voor mijn zaak heb ik veel ruimte nodig. Daarom kocht ik de gewezen bandencentrale. Hier beschik ik over een pand met een oppervlakte van 800 vierkante meter. Op de gelijkvloerse verdieping bevinden zich een toonzaal, de kantoren en drukmachines. Op de eerste verdieping worden onze producten afgewerkt en heb ik ook een woongedeelte”, toont Mohammed ons.

UV-printer

Zijn firma is gespecialiseerd in het maken van publiciteitsdoeken op groot formaat. “Daarvoor heb ik onder meer een computergestuurde UV-printer. Die kan tot 5 meter breed drukken. In België staan slechts zes dergelijke toestellen. De kostprijs bedraagt 380.000 euro. Voor het bedrukken van al of niet lichtdoorlatend textiel kan ik tot een lengte van 100 meter gaan. Voor vinyl is dat beperkt tot maximum 50 meter.”

“Onze latexprinter kan tot 2,60 meter breed drukken en voor vooral panelen en borden voor immobiliënkantoren hebben we ook nog een zogeheten flatbed. Drukken op textiel is het duurst. Dat kost minimum 28 euro per vierkante meter. Voor het drukken op vinyl of PVC betaal je respectievelijk 10 en 7 euro per vierkante meter. Voor grote bestellingen krijg je korting”, zegt de zaakvoerder.

Naast reclame- en signalisatieborden, werf- en publiciteitsdoeken drukt Acream ook banners, stickers om op wanden te bevestigen en textiel met diverse motieven voor spanwanden en -plafonds.

“Ook die producten zitten in de lift. Het bedrijf groeit fors”, beklemtoont commercieel afgevaardigde Geoffroy de Potter. “Onze sterkte is het totaalconcept van bestelling tot plaatsing. Daarvoor beschikken we over een hoogtewerker die tot 20 meter gaat. We leveren vooral aan doorverkopers, maar ook particulieren kunnen bij ons terecht.”

Acream, Oude Burggrave 2, Kluizen (Evergem), telefoon 09-248.00.26.

Open op werkdagen van 9 tot 12 uur en 14 tot 18 uur.

Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20190206_04157341

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.