za. aug 24th, 2019

AKTIEF!

Jouw familieradio voor het Meetjesland

Nieuwe Raad van Bestuur gemeentelijke sportraad samengesteld

Nieuwe Raad van Bestuur gemeentelijke sportraad samengesteld

Schepen Luc Van Waesberghe (l) en Robbie Wyngaerd (midden achter) zijn waarnemende leden zonder stemrecht. Foto: if

Zelzate – Na het aantreden van het nieuw gemeentebestuur is ook de sportraad opnieuw samengesteld. In de raad van bestuur wordt Caroline Van Laere van basketclub Silaba de opvolgster van Fernand Claeys als secretaris.

De gemeentelijke sportraad, die de Zelzaatse sportverenigingen en sporters vertegenwoordigt, is sinds de vorige algemene vergadering uitgebreid met vier nieuwe verenigingen: Boldersclub Ons Genoegen, de Zelzaatse Kleischutters en de hengelclubs Het Loze Vissertje en De Kilvissers.

De motivatie van de twee hengelclubs is onder andere om op de hoogte te blijven van de mogelijke ontwikkelingen van de gemeentelijke visvijver. Op Facebook circuleerden zelfs geruchten als zou deze gedempt worden. Kersvers sportschepen Luc Van Waesberghe sprak dit echter met klem tegen: “Onze toekomstcoalitie wil de bestaande sportinfrastructuur –met inbegrip van de gemeentelijke visvijver– niet alleen behouden, maar verder verbeteren en uitbreiden.  Sinds de installatie van onze bestuursploeg, informeer ik me bij onze deskundigen grondig over reilen en zeilen ervan. Van de vorige sportschepen heb ik noch schriftelijk noch mondeling enige overdracht gekregen”.

In de nieuwe raad van bestuur blijft Marnix Schaght voorzittert. Caronline Van Laere van basketclub SILABA volgt Fernand Claeys op als secretaris en Agnes De Quick van ZZV blijft penningmeester. Willy Van den Hoecke (WTC De Katte), Fernand Claeys (KVV Zelzate), Hubert Verbilt (Bolderslub Ons Genoegen) en individuele leden Jeannine Verstraeten en Paulette De Huyvetter vervolledigen de raad. De schepen en sportfunctionaris, Robbie Wyngaerd zijn waarnemende leden zonder stemrecht.

De sportraad komt driemaandelijks samen en adviseert het gemeentebestuur over alle sportgeraleerde onderwerpen.

Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/blkva_04159257

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.