za. aug 24th, 2019

AKTIEF!

Jouw familieradio voor het Meetjesland

Nieuwe bomen in de Schoonstraat

Evergem –Gedurende deze week verwijdert de groendienst alle straatbomen en de beplantingen in de Schoonstraat en Oosteindestraat (vanaf Brielken tot aan de Gemeentelijke Basisschool Belzele). Er komen nieuwe bomen en haagjes in de plaats. De bomen groeien nauwelijks en hun gezondheid gaat achteruit. Daarom zullen ze gerooid worden. De weken daarna pakken we ook de bermen aan. Die zijn nu teveel opgehoogd waardoor ze moeilijk te onderhouden zijn. De dienst brengt de bermen terug op hetzelfde niveau als het omringende maaiveld. Dat gebeurt met nieuwe grond zodat de nieuwe beplantingen alle kansen krijgen om te groeien.

Ligusterhaag en lindes

In de smalle bermen aan de kant van de oneven huisnummers komt een ligusterhaag. Net zoals de bestaande haagjes in Belzele Dorp. Dankzij deze ingreep versmalt het straatbeeld en wordt het ook veiliger voor de fietsers.

Om vlot op en af de oprit te kunnen rijden, laten we een opening van minimum 3.5 meter. Tenzij de oprit van de bewoner voldoende breed is. De middenbermen accentueren we met haagjes.

Aan de kant met de even huisnummers plant de groendienst lindes aan.

Groene schoolomgeving

Ook aan de verharde parkeerstroken in de buurt van de gemeentelijke basisschool komen er een aantal bomen. Zo kleurt de schoolomgeving groen.

Bij slechte weersomstandigheden kunnen de werken uitgesteld worden.

Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/blsve_04157435

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.