za. aug 24th, 2019

AKTIEF!

Jouw familieradio voor het Meetjesland

Ze zijn al een echte carnavalsgemeente, nu krijgen ze ook nog leuk en gek feest in de zomer

Assenede –

Komende zomer krijgt Assenede haar eigen Kamping Kitsch: op de evenementenweide achter het gemeentehuis vindt eind juli ‘Bal D’Assnee’ plaats, een groot, verkleed feest met lokale dj’s en foute muziek. “Zo heeft Assenede nu ook haar zomercarnaval.”

Eind juli is in Assenede voor het eerst Bal D’Assnee (Cramping Kiets), een knipoog naar het succesvolle Kamping Kitsch in Kortrijk. Dat is één groot verkleedfeest, waar gasten in de huid kunnen kruipen van hun meest marginale alter-ego.

Het populaire event, waar fout goed is en gasten even ontsnappen aan de werkelijkheid, wordt elk jaar groter en groter: in augustus vorig jaar trokken nog 20.000 mensen naar het festival.

Wie gek is op carnaval kan ook wel de sfeer op Kamping Kitsch pruimen, en dus is het geen verrassing dat ze net in Assenede op het idee komen om iets gelijkaardigs te doen.

“Met onze vriendengroep, het HDC Cycling Team waarmee we in 2016 ook al het EK voetbal op groot scherm organiseerden, waren we vorig jaar ook van de partij in Kortrijk”, zegt Dieter Vercauter van de organisatie.

“Ik was er nog maar vijf minuten of ik dacht: dàt wil ik ook in Assenede. Iedereen was er meteen voor gewonnen.”

Plannen werden gesmeed, een datum geprikt en nu is het ook écht officieel: op de evenementenweide achter het gemeentehuis is er op zaterdag 27 juli Bal D’assnee (Cramping Kiets). “Het wordt een lichte kopie van de befaamde Kamping Kitsch, maar we zullen toch vooral onze eigen accenten leggen. Verschillende dj’s uit Assenede zullen een setje draaien. We willen ook een bekende Vlaamse zanger programmeren, à la Yves Segers of Sam Gooris.”

“En er komt allerlei randanimatie: een rodeostier, kleine zwembadjes, noem maar op. Assenede is en blijft een echte carnavalsgemeente. Nu krijgen ze ook hun eigen zomercarnaval. Onze ambitie? Alle grote festivals zijn ook ooit klein begonnen. We hopen dat het aanslaat.”

Vooral plezant

Onder de noemer ‘hoe vettiger, hoe prettiger’ kwam Kamping Kitsch ook minder fraai in het nieuws door gortigheden. “Kamping Kitsch heeft inderdaad negatieve kritiek gekregen, maar wat mij bijbleef was toch vooral het uitgelaten feest en de carnavaleske sfeer. Daar gaan we ook voor in Assenede. Niet te gortig. Het moet vooral plezant blijven.”

Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20190205_04154953

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.