za. aug 24th, 2019

AKTIEF!

Jouw familieradio voor het Meetjesland

Vijftig gouden jaar voor Roland en Ivette

Vijftig gouden jaar voor Roland en Ivette

Het gouden koppel met hun twee zonen, twee schoondochters, één kleindochter en zes kleinzonen Foto: if

Zelzate – Als laatste van de vorige legislatuur werden Roland en Yvette eind december gefeliciteerd door een afvaardiging van het gemeentebestuur. Het koppel vierde in restaurant Den Hof hun vijftigste huwelijksverjaardag en werden in de figuurlijke bloemetjes gezet door toenmalige schepenen Martin Acke (N-VA) en Rik Laureys (CD&V).

Goed vijftig jaar terug leerden Roland De Paepe (75) en Yvette Van Zele (74) elkaar kennen in de Asseneedse Cambrinus, Roland was er aanwezig als praeses. Na hun huwelijk op 21 december 1968 in Bassevelde kregen ze met Tom en Christophe twee zonen die samen voor zeven kleinkinderen zorgden: Michiel, Pieter-Jan, Wouter, Joost, Hanne Lise, Jules en Henri. 

Roland werkte bij bouwbedrijf Franki alvorens aan de slag te gaan bij Standard Finance en Assubel. Halfweg de jaren zeventig van de vorige eeuw werd hij zelfstandig verzekeringsagent bij Spaarkrediet. Hij vestigde zich op de Suikerkaai om nadien te verhuizen naar het Pierets-De Colvenaerplein. Yvette was gekend als kleuterleidster in Maria-Middelares. Menig Zelzaats kind zal haar uiteraard nog kennen als mevrouw De Paepe.

Na hun verdiende oppensioenstelling zat het koppel niet stil. Roland is bij alle thuiswedstrijden van KVV nog steeds vol vuur langs de zijlijn. Ook biljarten staat op zijn lijst, zo was hij dertig jaar voorzitter van de Koninklijke Belgische Biljart Bond, afdelingen Oost- en West-Vlaanderen. Elke dag doet hij ook twee wandelingen van ruim een uur met zijn hond. Yvette daarentegen is meer de kunsttoer opgegaan: ze volgde les aan de academies van Eeklo en Sint-Niklaas en is nu meer dan bekwaam in keramiek, schilderen, beeldhouwen en bloemstukken maken.

Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/blkva_04155457

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.